Hjem Historier fra livet 5-åringen finner seg ikke i å bli plaget fordi hun er kortvokst – slik setter hun bøllene kraftig på plass

5-åringen finner seg ikke i å bli plaget fordi hun er kortvokst – slik setter hun bøllene kraftig på plass

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Fem år gamle Rilee ble født med akondroplasi, noe som gjør henne kortvokst.

Tidligere ble tilstanden gjerne omtalt som «dverg» i Norge. Et begrep som fremdeles brukes i USA og England. Barn kan være inkluderende og rettferdige, men de kan også være hjerterå i sin utvelgelse av lekekamerater. Rilee har opplevd mye vondt på grunn av sin høyde.

For å nå ut med sitt budskap har fem år gamle Rilee startet en YouTube kanal med hjelp fra moren, Angela. Smiles From Rilee heter kanalen, hvor en blant annet kan se femåringen danse til Taylor Swift sin Shake it Off.

Rilee og moren ønsker å øke folks bevissthet rundt Rilee sin diagnose, akondroplasi, og med Swift sin sang sender Rilee en melding om at på tross av at «the haters gonna hate,hate,hate…» så skal Rilee «shake it off»!

Bruker sosiale medier

Moren Angela har også delt flere innlegg på Facebook om datterens diagnose og hvordan hun lever med den. Rilee har gjentatte ganger opplevd å bli diskriminert og ekskludert på grunn av sin høyde og diagnose.

I et av innleggene skriver Angela;

«Jeg takker Gud for at jeg er så velsignet og får være hennes mor. Hun lar ikke størrelsen hindre henne i å gjøre noe. Jeg håper hun aldri vil det! Hun er sterk, godhjertet, talentfull, smart, nydelig og så mye mer! Å kjenne henne, er å elske henne. Hun er perfekt!! Mitt håp for henne er at verden ser hennes evne til å gjennomføre alt hun gjør. Jeg vil at folk skal respektere henne, uavhengig av hennes høyde. Hun er kanskje liten, men størrelsen hennes er helt ubetydelig for hva hun mestrer i livet.«

Foto: YouTube

Rilee danser for å sette fokus på kortvoksthet. På ronproject.com vises det til amerikanske sider hvor en kan lære mer om kortvoksthet og få svar på de spørsmål en måtte ha. Little People of Amercia heter siden. I Norge har vi TRS kompetansesenter for sjeldne diagnoser ved Sunnaas sykehus som gir informasjon og veiledning om kortvoksthet.

Nedenfor kan du se en video av dansen til Rilee – del den gjerne videre for å støtte henne og morens budskap i kampen mot diskriminering og mobbing!

LES OGSÅ: Gavin ble banket opp fordi han har Asperger syndrom – han slo tilbake på genialt vis!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com