Hjem Hus og hjem 5 geniale måter å bruke oppvaskmiddel på i hverdagen

5 geniale måter å bruke oppvaskmiddel på i hverdagen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Oppvaskmiddel er en fast følgesvenn på kjøkkenet, men visste du at det kan brukes til mye mer enn å vaske opp skitne tallerkener?

Fra å gjøre smykkene dine skinnende rene til å bekjempe bananfluer, her er fem tips til hvordan du kan bruke oppvaskmiddel til å løse hverdagens problemer.

1. Rens smykkene dine

Har smykkene dine blitt skitne og matte? En enkel blanding av oppvaskmiddel og kullsyreholdig vann kan gjøre underverker. La smykkene ligge i bløt i fem minutter, og bruk deretter en tannbørste for å komme til i krokene og fjerne det siste av smuss og skitt.

2. Bli kvitt bananfluer

Bananfluer kan være en plage. Illustrasjon laget med AI av Sosialnytt

De små irriterende bananfluene kan være en plage, men oppvaskmiddel kan hjelpe deg med å redusere antallet. Plasser en skål med eddik på kjøkkenbenken og tilsett noen dråper oppvaskmiddel. Bananfluene tiltrekkes av eddiken, men når de lander på overflaten, endrer oppvaskmiddelet overflatespenningen og de drukner.

3. Rengjør overflater

Du kan fint bruke oppvaskmiddel til å rengjøre overflater. Foto: Canva

Oppvaskmiddel kan brukes til rengjøring av overflater i både kjøkken, stue og bad. Det er et allsidig rengjøringsmiddel som kan erstatte mange spesialprodukter. Selv om det kanskje ikke fjerner de verste fett- og kalkflekkene, fungerer det utmerket til den ukentlige rengjøringen. For gulv av fliser eller linoleum, tilsett bare 2 ss oppvaskmiddel i en bøtte med vann.

4. Bruk som alternativ til oppvasktabletter

Litt oppvaskmiddel kan brukes i oppvaskmaskinen. Bare ikke brukt for mye! Foto: Canva

Hvis du går tom for oppvasktabletter til oppvaskmaskinen, kan du bruke noen dråper oppvaskmiddel i stedet. Vær imidlertid oppmerksom på at oppvaskmiddel kan skumme mye, så vær forberedt på å skylle oppvaskmaskinen grundig etterpå for å unngå skumrester i neste vask.

5. Fjern flekker på klær

Oppvaskmiddel er fantastisk til å fjerne flekker på klær. Hvis du har sølt kaffe på en ny bluse, kan du dryppe noen dråper oppvaskmiddel på flekken og duppe forsiktig med tørkepapir til flekken er borte. Vask deretter plagget i vaskemaskinen eller for hånd. Det er viktig å fjerne flekken før vask, ellers kan den sette seg permanent.

  1. grytelokk
  2. hvitløk i toalett
  3. vaske terrasse
  4. stekeovn
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com