Hjem Nyttig 5 geniale tips olivenolje kan brukes til

5 geniale tips olivenolje kan brukes til

Enten det er det ene eller det andre du er tom for i badeskapet ditt bør du sjekke her – olivenolje kan fort være din venn i nøden.

Olivenolje er et av «mirakelproduktene» alle har hjemme som kan brukes til en rekke ting. Mange av oss har vel forsøkt å få dørene til å slutte å knirke med olivenolje, når vi innser at vi selvfølgelig ikke har spesialprodukter for slikt liggende hjemme.

Men også på badet har olivenoljen en rekke bruksområder.  Neste gang du oppdager at sminkefjerneren er tom, er det bare å stikke ut på kjøkkenet og løse problemet.

1. Gi huden fuktighet

Olivenolje fungerer som en god fuktighetskrem – enten du trenger å få bukt med sprukne hæler, tørre hender og eller gi huden i ansiktet ekstra fukt. Ta noen dråper olivenolje i hendene og smør over de tørre hudpartiene for glattere og fuktig hud.

2. Fjerne øyesminke

Sminkefjerner er ofte dyre. Dersom du er ute etter et mer økonomisk alternativ, eller rett og slett bare er tom for sminkefjerner, kan du dyppe en bomullsdott i olivenolje og bruke den som øyesminkefjerner. Vask og skyll med varmt vann for å fjerne oljen.

3. Berolige solbrent hud

Olivenolje inneholder kraftige antioksidanter som kan hjelpe huden å gro etter du har blitt solbrent. Bland et par dråper Extra Virgin Olive Oil med aloe vera eller vann i hendene  og masser forsiktig inn i huden for å forhindre flassing og fremskynde helingsprosessen.

Olivenolje kan brukes til så mangt. Foto: Canva

4. Hårkur

Fordi olivenolje er rik på vitamin K og E, hjelper det å styrke og pleie hår. Olivenolje skal visstnok også fremme hårvekst.

Varm opp en teskje olivenolje og masser den deretter inn i hodebunnen. Fordel deretter jevnt i håret og dekk til med en dusjhette eller et fuktig håndkle mens du lar masken virke i to timer. Vask deretter ut med vanlig sjampo.

5. Bli kvitt ørevoks

Drypp noen dråper olivenolje i ørene før du legger deg, det hjelper deg med å løsne ørevoks og redusere opphopning. Gjenta denne rutinen i tre netter. Dette hjelper også med å forebygge ørevoks.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com