Hjem Meninger 5 grunner til hvorfor single er lykkeligere enn folk som lever i forhold

5 grunner til hvorfor single er lykkeligere enn folk som lever i forhold

Er du singel? Da er du mest sannsynlig lykkeligere, slankere, mer selvstendig, har bedre helse og sover bedre enn dine venner som er i forhold.

Psykolog Bella DePaulo ved University of California, Santa Barbara sier i en TEDx Talk at single mennesker «lever lykkelig i alle sine dager». Det skriver KK. Hvorfor? Vel, her skal du få 5 grunner til de single har det best:

1 Single sover bedre

Single folk sover alene. Og de som sover alene, sover bedre enn de som deler seng med noen. Du slipper å få et kne i ryggen, en arm i ansiktet, og du slipper å bli vekket av snorking.

2 Single er slankere

Du har sikkert hørt om de beryktede kjærestekiloene som kommer snikende når man får kjæreste? Det er jo så koselig å lage og spise mat sammen, når man endelig er to. For ikke å snakke om hvor koselig det er å krølle seg opp i sofaen sammen, se en serie på Netflix og kose seg med potetgull eller iskrem.

3 Single har bedre helse

Foto: Canva

Både fordi de sover bedre, er slankere, og fordi de trener mer. Sistnevnte er kanskje fordi man ikke er like opptatt av å ta seg bra ut når man er i et forhold. Eller kanskje det handler om at man etter hvert får barn, og mindre tid til å trene.

4 Single kan dyrke egne interesser

Uten en kjæreste som krever tiden din, kan de single kose seg med det de har aller mest lyst til. Enten det er å løpe i skogen, ta et malekurs, kaffe med venninner eller starte en bedrift.

5 Single er mer selvstendige

I tillegg viser forskningen at single har bedre både psykisk og emosjonell helse enn folk som lever i par. Selvstendighet gir selvtillit. Kanskje er det en sammenheng der?

LES OGSÅ: Samlivsekspert: Kvinner bør ikke gifte seg, de har det bedre uten en mann

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com