søndag, mai 9, 2021

5 måter som garantert får deg i bedre form

Mest lest nå

Langt fra alle synes det er kjekt å trene. Og gladnyheten er at du kan komme i god form uten å tilbringe timevis på tredemøllen. 

I en hverdag der barn skal hentes og bringes, og livet på jobb og hjemme skal sjongleres så er det ikke alltid lett å finne tid til å gå på treningsstudioet. Hvertfall ikke om man ikke i utgangspunktet synes det er moro å trene.

Den gode nyheten er at du kan komme i grei form selv om du ikke tilbringer time etter time på tredemøllen. Det skal faktisk ikke så mye til. 


Kvinne som trener Foto: Scott Webb / Pixabay

Den britiske avisen The Guardian har samlet fem tips for å komme i form uten å gå på treningssenteret: 

1. Del opp i korte økter

Helsemyndighetene anbefaler 150 minutters moderat trening ukentlig, eller 75 minutters hard trening. Dette han du dele opp i mange små økter. Så lite som fem eller ti økter med høy puls vil gjøre en stor forskjell. 

2. Vask huset 

Oppgaver som husarbeid eller oppussing teller også som aktivitet.

Dersom du vasker bilen, maler veggen eller støvsuger så er dette ting som er med på å få deg i form. 

3. Gjør litt ekstra

Dersom du setter igang med et skippertak og skal være veldig flink vil det trolig ikke resultere i en bærekraftig løsning over tid.

Hvis du istedenfor bare gjør litt mer enn det du pleier så vil effekten i det lange løp være mye bedre enn om du gir deg etter ett voldsomt skippertak. Å gjøre det lille ekstra trenger ikke være mer komplisert enn å ta trapper i stedenfor heisen, eller gå til butikken.  

4. Ikke glem styrke og balanse

Om du bærer tunge handleposer istedenfor å parkere rett ved butikkdøren og går trappene i stedenfor å ta heisen så får du brukt musklene.

Hagearbeid og en real ryddesjau gir deg også god styrketrening. 

5. Bruk arbeidstiden

Selv om du har en kontorjobb betyr ikke det at du må sitte på stolen din hele dagen.

Ved å gå bort og snakke med kollegene dine, istedenfor å bare sende en e-post, får du rørt litt på deg. Du kan også ta diskusjonene under en spasertur – alt trenger ikke å foregå på møterommet.  

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter