Hjem Fremhevet 5 mennesker mistet livet etter angrepet i Kongsberg – Dansk mann (37) siktet

5 mennesker mistet livet etter angrepet i Kongsberg – Dansk mann (37) siktet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sent onsdag kveld bekreftet politiet at fem mennesker mistet livet da en mann begynte å skyte med pil og bue på tilfeldige personer i Kongsberg.

– Jeg kan dessverre bekrefte at det er fem drepte personer, sier politistasjonssjef Øyvind Aas på en pressebrief.

Halv sju onsdag ettermiddag meldte politiet på Twitter at en person hadde skutt etter en annen person med pil og bue i Kongsberg sentrum. De oppfordret folk til å holde seg innendørs.

Ytterlige to personer er skadet. En av dem skal være en politimann. Ifølge TV2 ligger disse på intensivavdelingen, men skal ikke være livstruende skadd.

Dansk statsborger

Natt til torsdag gikk politiet ut med en pressemelding hvor de bekrefter at den siktede er en 37-år gammel mann med dansk statsborgerskap.

– Politiet bekrefter denne informasjonen om siktede fordi det verserer mange rykter i sosiale medier om mulige gjerningspersoner som ikke kan knyttes til de alvorlige handlingene, skriver politiet.

Klokken 18.13 onsdag fikk politiet meldinger om en mann som gikk rundt og skjøt med pil og bue. Klokken 18.47 ble mannen pågrepet.

– Nærmere beskrivelse av hendelsesforløpet vil vi komme tilbake til når vi har bedre oversikt over det som skjedde. Det sier seg selv at dette er en svært alvorlig og omfattende situasjon, og den preger naturlig nok Kongsberg og de som bor her, sier politiinspektør Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt.

Tenker på de etterlatte

Mange mennesker bruker nå sosiale medier til å vise sin støtte til alle som er rammet av det brutale angrepet i Kongsberg. Fem mennesker har mistet livet, og mange pårørende fikk sine kjære revet bort på grusomt vis.

Under hashaggen #Kongsberg på Instagram er det mange som nå tenner lys for å vise sin støtte.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com