tirsdag, september 29, 2020

5 personer drept under angrep på den pakistanske akjsebørsen i Karachi

Mest lest nå

Minst fem personer er død etter skudd ble avfyrt ved Pakistan Stock Exchange i Karachi, et av de mest aktive aksjebørsene i verden. Politi og sikkerhetsvakter skal være blant de døde ifølge pakistanske myndigheter, skriver CNN.

Sikkerhetsstyrker og annet militært personnell er på scenen, sier tjenestemannen Mohammad Azeem til CNN.

Abid Ali, direktør for børsen, sier i en pressemelding til det pakistanske mediebyrået Geo News at fire bevæpnede personer tok seg inn på området og avfyrte skudd på sikkerhetsvakter utenfor bygningen før de alle ble skutt og drept.


«Det kom fire angripere fra parkeringsplassen. De kastet en granat mot hovedinngangen til KSE (aksjebørsen, journ. anm.) og avfyrte skudd mot alt og alle,» sa Ali ifølge CNN.

«Angriperne var ikledd uniformer som ligned på politiuniformer. Alle fire er drept og situasjonen er nå under kontroll,» la han til.

Er trolig en terrorhandling

Den militante terrorgruppen «Balochistan Liberation Army» (BLA) hevder å være ansvarlig for angrepet på aksjebørsen, ifølge generalmajor Omar Ahmed Bukhari, generaldirektør for Pakistan Rangers Sindh, en gren av det pakistanske forsvaret, skriver CNN.

«Vi driver nå med etterforskning for å finne ut av hvem disse folkene er,» sa Bukhari.

En kilde fra BLA bekrefter at gruppen er bak angrepet, og sa at «Majeed-brigaden av Baloch Liberation Army har idag ofret seg selv for saken og utført et angrep på aksjebørsen i Karachi.»

EU, USA, Storbritannia, og Pakistan har oppført BLA som en terrorgruppe. Gruppen har drevet med opprør og politisk motiverte angrep i Pakistan i nesten tjue år. Gruppen ble først formert etter staten etablerte et monopol over minerale forekomster i provinsen Balutsjistan.

Gruppen har tidligere utført en rekke angrep som ofte har involvert skuddepisoder, selvmordsbombinger, og planlagte attentat på myndighetspersoner.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter