Forsiden Helse 5 tegn du ikke bør overse - Slik prøver kroppen å advare...

5 tegn du ikke bør overse – Slik prøver kroppen å advare deg om brystkreft!

Brystkreft er dessverre vanlig hos mange kvinner. Det er viktig å oppdage kreften på et tidlig stadie, dette øker sjansene for en vellykket behandling.

Brystkreft er den mest vanlige formen for kreft blant kvinner og utgjør rundt 23% av alle krefttilfeller. Ca 2700 norske kvinner blir årlig diagnostisert med brystkreft. Tilstanden rammer stadig flere, og til sammenligning fikk 1235 kvinner denne diagnosen i 1970.

Heldigvis kan kroppen gi deg noen advarsler om brystkreft. Det er viktig å kjenne til advarslene, slik at man tidlig kan avdekke og starte behandling mot kreften.

1. Nye leverflekker eller forandring i gamle leverflekker 

Leverflekker kan være en tidlig indikasjon på brystkreft. Kvinner med leverflekker har 13% større risiko for å utvikle brystkreft, sammenlignet med kvinner som ikke har leverflekker.

2. Hes hals og vedvarende hoste

Dersom kreften sprer seg fra brystet til lungene, kan det føre til vedvarende hoste og hes stemme. I følge statistikk vil brystkreft spre seg til lungene i 60-70% av tilfellene. Tørr hoste og åndenød kan også være tegn på dette.

LES OGSÅ
Hun hevder å ha kurert kreft i 1951 - Her er dietten som skal ta knekken på sykdommen
LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil

3. Plutselig forandring på toalettbesøkene

De som rammes av brystkreft vil ofte oppleve forandring i hormonene, noe som kan føre til urininkontinens – eller ufrivillig vannlating.

4. Trøtthet og følelsen av å være unormalt utslitt

De fleste former for kreft medfører dette. Kreftpasienter kan føle seg trøtt, selv etter en god natts søvn. Depresjon og smerter er heller ikke uvanlig.

Trøttheten skyldes ikke fysisk utmattelse, men av en kjemisk ubalanse som kreften skaper i kroppen.

5. Uforklarlig smerte i ryggen

8 av 10 personer med kreft kan vise til ryggsmerter. Man har oppdaget at spesielt brystkreft kan ha innvirkning på ryggen og gi smerter.

Se mer forklaring rundt de fem tegnene i videoen nedenfor, og del gjerne denne viktige informasjonen videre på Facebook! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet