Hjem Reise 5 ting du bør oppleve på Amalfikysten

5 ting du bør oppleve på Amalfikysten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Amalfikysten er full av inntrykk, og sjarmerende landsbyer henger bokstavelig talt på bratte klipper langs kysten med fantastisk utsikt utover det asurblå havet. Det er utallige opplevelser på Amalfikysten – men her har vi valgt ut fem av de aller beste, og som vi mener du ikke bør gå glipp av. 

Utsikten fra de endeløse terrassene

Opp i fjellet, ikke langt fra Ravello, ligger det flere villaer som tidligere tilhørte forfattere, malere og andre kreative sjeler. Fra de endeløse terrassene Villa Cimbrone og Villa Rufolo kan du få en helt spektakulær 360-graders utsikt over Amalfikysten og havet. Når man står der skjønner man hvorfor utallige kjendiser, filmstjerner og artister opp gjennom tidene har blitt betatt av skjønnheten og bosatt seg her.

Båttur langs kysten

Du må ikke gå glipp av å se den vakre Amalfikysten fra sjøsiden. Langs selve kysten er det egentlig ikke så mange sandstrender, så en båttur er en åpenbar mulighet for å finne små, uberørte sandbanker ved fjellgrottene hvor du kan sole deg eller nyte en kjølig dukkert i vannet.

Spis lunsj på stranden

Italienerne vet hvordan de skal nyte en dag på stranden – og det innebærer selvfølgelig mat! Langs Amalfikysten finner du noen supre restauranter som ikke bare serverer lekre smørbrød, men også alt det beste det italienske kjøkkenet har å by på: Antipasto, pasta, alt godt fra havet og lekre desserter. Sett deg ned og nyt et måltid i noen av verdens vakreste omgivelser.

Ta en Limoncello

Etterhvert som man går rundt og suger til seg den italienske stemningen, så kan man fort bli litt tørst. Det er en gylden mulighet til å smake på en av områdets spesialiteter – sitronlikøren Limoncello som ofte nytes som aperitiff. De spesielt saftige sitronene som brukes, dyrkes i området og er håndplukket.

Tre av de flotteste byene

Amalfi

Ta en spasertur gjennom de smale, labyrintiske gatene i Amalfi, hvor fremmede folkeslag har satt sitt preg på arkitekturen. I middelalderen var Amalfi en betydelig maritim republikk og en stormakt i Middelhavet med 70 000 innbyggere. I dag er det en perle med ca. 5 000 innbyggere.

Positano

En av de beste måten å se Positano på er ovenfra når du kjører langs kystveien «Amalfi Drive». Herfra kan du nyte den ikoniske og helt spektakulære utsikten utover pastellhusene som bokstavelig talt henger på fjellsiden.

Ravello

Ravello ligger på fjellet ca. 365 m over havet og har en av de mest fantastiske utsiktene over kysten. Byens koselige torg Piazza Duomo er fylt med kirker, romantiske villaer og skinnende hoteller fra 1000- og 1100-tallet. I Ravello finner du også en av de mest spektakulære spillestedene for musikk – Oscar Niemeyer Auditorium-bygningen, som har en vakker utsikt over havet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com