in ,

Visste du dette om lakris?

lakris
Lakris gir helsefordeler

Liker du lakris? Mange har lakris som favorittgodteri. Det skal du bare fortsette å ha, for i tillegg til å smake godt, så kan lakris ha en rekke helsefordeler i følge nettstedet Land.

Men det betyr ikke at du kan fråtse i lakrisen. Selv om godteriet kan positive virkninger på kroppen din, så kan for mye lakris være skadelig. Det inneholder mye sukker og kan øke blodtrykket ditt. Gravide og personer med høyt blodtrykk frarådes derfor å spise lakris.

Det anbefales at man spiser maks 50 gram lakris om dagen.


Gjør du det, kan du få glede av fem positive helseeffekter når du spiser det sorte godteriet. Les bare her:

1. Mindre mageproblemer

Lakrisrot har blitt brukt som medisin i over 4000 år. Siden 1600-tallet har man mange steder i verden brukt lakris som medisin mot fordøyelsesbesvær, forstoppelse og andre mageproblemer. I 1950 oppdaget man at lakris også har en aniinflammatorisk effekt.

2. Økt forbrenning

Lakris er kjent for å kunne gi bedre blodsirkulasjon, og øke kroppens forbrenningsevne. Men husk, for mye lakris er ikke bra og kan faktisk ha motsatt effekt. Et for stort inntak kan også gi hode og muskelsmerter.

Lakris
Lakris kan gi flere helsefordeler. Foto: Pixabay

3. Bra for lavt blodtrykk

Lakris kan ha stor effekt på blodtrykket. Har man lavt blodtrykk, kan det hjelpe å spise lakris, men pass på inntaket dersom du har høyt blodtrykk. Spiser du over anbefalt mengde på 50 gram om dagen, kan det være risikabelt for de med høyt blodtrykk. Gravide bør heller ikke spise for mye lakris.

LES OGSÅ: Forskere: daglig inntak av godteri kan være bra for deg

4. Hjelper mot hoste

Hoster du eller har du vondt i halsen? Kjøp deg litt lakris og kos deg. For tusener av år siden oppdaget man at lakris hadde en lindrende effekt mot halsbrann, sår hals og hoste. Lakris er som nevnt, antiinflammatorisk, og egner seg derfor godt i hostesaft.

5. Gir ro i kroppen

Det er kjent at lakris kan ha en beroligende effekt og hjelpe til med å skape ro og balanse i kroppen. I India koker man te med lakris for å dempe magesmerter og uro i sjelen.

Neste gang du fyller godteriskålen, kan du altså med fordel velge lakris fremfor andre godsaker!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Zelenskyjs siste krav til NATO: – Dette handler om hele Europa

Heroisk hund hjelper til med å redde liv i Ukraina ved å oppdage eksplosiver