Å bli modell er noe som stort sett er forbeholdt mennesker med «det perfekte» ytre. Dette er en skremmende trend som påvirker hvordan både barn, ungdom og voksne ser på og måler seg selv etter utseende.

Men noen velger å gå andre veier. Som dette vakre eksempelet.

Cora på seks år har alltid hatt en drøm om å bli modell. Nå har drømmen til den smørblide jenta gått i oppfyllelse.

Som du ser på bildene så er ikke Cora den klassiske modellen vi ser i alle mulige reklamekampanjer. Hun skiller seg ut i den forstand at hun har Downs syndrom. Nå er hun altså valgt ut til å fronte en rekke klær for en kleskampanje som ønsker å bidra til et fokus hvor man fokuserer på mangfold.

The Mirror skriver om den herlige saken som omhandler seks år gamle Cora Bishop fra Wrexham i Wales.

Stolte foreldre

Foreldrene til Cora, Daniel og Sheryl Bishop, er naturligvis ubeskrivelig stolt av datteren deres. I følge Expressen sier Sheryl:

– Jeg kan ikke klare å forklare hvor stolte vi er.

Videre forteller foreldrene at de var litt bekymret for hvordan Cora ville bli tatt i mot fra omverden etter at nyheten sprakk, men det kan fortelle at de utelukkende har fått positive tilbakemeldinger.

Foto: RIVER ISLAND/BAV MEDIA

Det er klesmerket River Island som nå vil gjøre noe med bevisstheten rundt hva som er vakkert, og hva som er tillaget og falskt. Kampanjene de nå skal promotere går under navnet «Labels are for clothes», altså «Etiketter er til for klær».

Man ønsker å hylle mangfold og det at vi mennesker er forskjellige. Cora er ett av seks barn som er plukket ut til å fronte kampanjen.

Foto: RIVER ISLAND/BAV MEDIA

Moren til Cora, Sheryl, er opptatt av å vise de positive sidene med Downs syndrom.

– Vi vil vise de positive sidene med Downs syndrom og det er viktig for Cora og oss å utforske og prøve ut dette her, sier hun.

DEL gjerne denne saken dersom du er lei av en ensartede markedsføringen på hva «perfekt» er. Hyll mangfoldet!