Forsiden Inspirerende 6-åring har blitt modell for kleskjede som ønsker å hylle mangfold

6-åring har blitt modell for kleskjede som ønsker å hylle mangfold

Å bli modell er noe som stort sett er forbeholdt mennesker med «det perfekte» ytre. Dette er en skremmende trend som påvirker hvordan både barn, ungdom og voksne ser på og måler seg selv etter utseende.

Men noen velger å gå andre veier. Som dette vakre eksempelet.

Cora på seks år har alltid hatt en drøm om å bli modell. Nå har drømmen til den smørblide jenta gått i oppfyllelse.

Som du ser på bildene så er ikke Cora den klassiske modellen vi ser i alle mulige reklamekampanjer. Hun skiller seg ut i den forstand at hun har Downs syndrom. Nå er hun altså valgt ut til å fronte en rekke klær for en kleskampanje som ønsker å bidra til et fokus hvor man fokuserer på mangfold.

The Mirror skriver om den herlige saken som omhandler seks år gamle Cora Bishop fra Wrexham i Wales.

Stolte foreldre

Foreldrene til Cora, Daniel og Sheryl Bishop, er naturligvis ubeskrivelig stolt av datteren deres. I følge Expressen sier Sheryl:

– Jeg kan ikke klare å forklare hvor stolte vi er.

LES OGSÅ
Parets barn ble født med Downs syndrom. Mor ga far et ultimatum: "Enten beholder du meg eller barnet"

Videre forteller foreldrene at de var litt bekymret for hvordan Cora ville bli tatt i mot fra omverden etter at nyheten sprakk, men det kan fortelle at de utelukkende har fått positive tilbakemeldinger.

LES OGSÅ
Bestemoren har ryddet strender i et helt år. Ville vise at det ikke er for sent

Foto: RIVER ISLAND/BAV MEDIA

Det er klesmerket River Island som nå vil gjøre noe med bevisstheten rundt hva som er vakkert, og hva som er tillaget og falskt. Kampanjene de nå skal promotere går under navnet «Labels are for clothes», altså «Etiketter er til for klær».

Man ønsker å hylle mangfold og det at vi mennesker er forskjellige. Cora er ett av seks barn som er plukket ut til å fronte kampanjen.

Foto: RIVER ISLAND/BAV MEDIA

Moren til Cora, Sheryl, er opptatt av å vise de positive sidene med Downs syndrom.

– Vi vil vise de positive sidene med Downs syndrom og det er viktig for Cora og oss å utforske og prøve ut dette her, sier hun.

DEL gjerne denne saken dersom du er lei av en ensartede markedsføringen på hva «perfekt» er. Hyll mangfoldet! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...