mandag, september 27, 2021

6-åringen er livredd for å bli klippet – da fikk frisøren en god ide

Mest lest nå

6 år gamle Wyatt har autisme og hater å gå til frisøren. Han er hypersensitiv, noe som betyr at han noen ganger ikke føler smerte, mens andre ganger opplever han store smerter, som for eksempel bare ved at noen rører håret hans.

Men selv om gutten ikke kan fordra å bli klippet, så må det jo gjøres. Man kommer liksom ikke unna den biten gjennom livet.

Mor Fauve Lafrenière valgte en frisørsalong i den lille kanadiske byen Rouyn-Noranda, der mor og sønn ble ønsket velkommen av frisør Franz Jacobs. Men det var ikke lenge før Wyatt begynte å vride seg i stolen, hvorpå han lå demonstrativt på gulvet.


Moren fryktet at nok en gang måtte de forlate frisørsalongen, med halvferdig sveis.

Til CBC forteller hun at mange andre frisørbesøk har endt katastrofalt, men Franz hadde helt andre planer.

For med et åpent sinn og litt kjærlighet går det meste. Og før mor Fauve visste om det, hadde Franz lagt seg på gulvet ved siden av Wyatt, hvor han fortsatte hårklippen.

Foto: Privat / Facebook

– Det fjerner en liten byrde fra skuldrene mine. Vanligvis pleier frisører å få panikk når Wyatt kommer inn, så det var veldig hyggelig å møte Franz, sier Wyatts mor til CBC.

Nå strømmer bestillingene inn til den omsorgsfulle frisøren, og flere foreldre til barn med spesielle behov har kontaktet Franz for å få time i frisørsalongen.

I et innlegg på Facebook skriver Franz følgende:

«Barbersalongen min ligger i en liten gruveby som heter Rouyn-Noranda i Nord-Canada. Wyatt kom inn med moren sin i løpet av den første uken etter at jeg åpnet. Han var mitt første barn med spesielle behov, og jeg fant ut at for å kunne jobbe med ham måtte jeg komme ned på nivået hans. Øyeblikk som disse betyr utrolig mye for meg. Jeg er veldig stolt over å kunne klippe her, og jeg får stor støtte fra lokalsamfunnet.»

Etter at historien gikk viralt har frisøren fått rosende omtale fra hele verden. Spesielt fra foreldre som har barn med autisme.

«Folk kjører opptil fire timer for å bli klippet her. Vi starter ofte med å spise søtsaker sammen og vi går rundt i butikken og ser på alt som henger på veggene. Butikken er full av gaver fra kunder. Vi kan også spille noen vinylplater mens vi klipper. Ofte er det ikke jeg som presser på for å få klippet – jeg følger bare barnet. Det tar meg over en time å klippe et barn med spesielle behov. Det er verdt hvert minutt,» skriver Franz på Facebook.

Nedenfor kan du se en video om den kreative frisøren:

LES OGSÅ: Frisør deler 10 nydelige før- og etterbilder av kvinner som lar de grå hårene skinne

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter