in

6-åringen som veltet i kano er død

Foto: BA-tipser

Torsdag ettermiddag døde en seks år gammel gutt etter at kanoen veltet i Tysnes i Sunnhordaland.

Saken ble kjent gjennom en pressemelding fra politiet.

«I forbindelse med redningsaksjonen etter kanovelt i Tysnes, Kyrkjevatnet, så er det bekreftet at gutten, 6 år, er omkommet. De nærmeste pårørende er varslet,» sto det i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag.

Politiet brukte også Twitter til å oppdatere om den tragiske saken. De meldte først om en redningsaksjon etter at var savnet etter kanovelt i Kyrkjevatnet. Senere meldte de at gutten var funnet og bragt til Haukeland sjukehus.

– Det har vært samtaler med personer som har vært på stedet. Vi vet ikke om det har vært voksne til stede, forklarer Operasjonsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt til BA.

Foto: Skjermdump Twitter

Gikk i første klasse

Gutten gikk i første klasse på Uggdal skole, og lokalsamfunnet er nå i sorg over den tragiske hendelsen.

Ordfører Kåre Martin Kleppe forteller til Dagbladet at kriseteam og helsepersonell er tilgjengelig for de som trenger det.

– Gutten har også søsken ved skolen og ved barnehagen like ved. I dag har kriseteam og helsepersonell en samling på skolen hvor fokus er å følge opp personer nært på, sier Kleppe til avisen.

Også lokalavisen Tysnesbladet omtaler saken hvor Kleppe forteller at detter er siste dag på skolen før sommerferien for barna på Uggdal skole.

– Planen er å gjennomføre skoledagen, selv om det ble en helt annerledes siste skoledag enn det som var tenkt. Det er rett og slett bare trist og dypt tragisk, og noe som alle i lokalsamfunnet kjenner på, sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Uansett hvor gammel du selv er, så er leveren din rett under tre år

Frihetsguddinen

10 sprø lover som faktisk gjelder i enkelte amerikanske delstater