Hjem Nyttig 6 gode grunner til å ikke kaste hvitløkskrellet

6 gode grunner til å ikke kaste hvitløkskrellet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En ting som ikke så mange er kjent med, er det faktum at de fleste i Russland aldri kaster ut hvitløkskrellet. I stedet samler de det, lagrer det og bruker det til alle mulige slags ting hvor det viktigste er å opprettholde en god helse og velvære.

Forskning har dessuten vist at legemidler som er tilberedt med eller inkluderer hvitløkskrell har svært god effekt mot blant annet problemer med blæren, nyrer og det kardiovaskulære systemet.

Videre bruker russerne hvitløkskrellet til holde seg i form, holde blodsirkulasjonen i orden, og viktigst av alt, de mener det renser kroppen for forskjellige toksiner.

Vi har her samlet seks punkter som alle tar for seg hvilke fordeler man kan dra nytte av hvis man sparer skrellet neste gang man lager mat med hvitløk i.

Foto: Pixabay

1. Kroppsavgiftning

Bland en teskje hvitløkskrell med en kopp kokende vann, sil ut og sett til avkjøling. Denne blandingen sies å ha en rensende effekt på kroppen, dersom den tas tre ganger daglig i en måned. Deretter holder man en ti dager lang pause før man repeterer. Det holder med en teskje om gangen.

2. Foryngelse

Ta tre håndfuller hvitløkskrell som legges i bløt i kokende vann. La blandingen stå og trekke over natten før den siles av. Drikk deretter et par glass om dagen en måned eller to. Litt avhengig av kroppsvekt og størrelse. Dette sies å ha en foryngende effekt på kroppen.

3. Motvirker forkjølelse og influensa

Legg en håndfull hvitløkskrell på en varm panne og pust forsiktig inn røyken. Dette bør gjøres hver dag i en uke. Dette sies å motvirke forkjølelse og influensa, samtidig som det skal styrke immunforsvaret.

4. Helbreder diaré

Har man diaré sies det at man kan kverne hvitløkskrell til et fint pulver som deretter inntas. En skjefull er nok og kan gjøres i to dager. Vær imidlertid oppmerksom på at det kun beroliger magen men kurerer ikke eventuelle sykdommer for forårsaker diaréen.

5. Innhalering

Det sies at hvis man tar skinnet av to fedd hvitløk og legger dem i to kopper vann, som deretter kokes i fem minutter, blandes med sitron og kokes igjen, for så å puste inn dampen i rundt 20 minutter under et håndkle, så vil dette ha sykdomsforebyggende effekt.

Vær imidlertid oppmerksom på at denne behandlingen ikke bør utføres av barn under tolv år, gravide, diabetikere eller pasienter med andre kroniske sykdommer.

6. Avslapning

Dette eldgamle trikset skal ha svært god avslappende effekt for kroppen. Det både beroliger og normaliserer åndetrekket.

Man blander en halv liter honning med saften av fem sitroner, og deretter tilsettes fem knuste hvitløksfedd. La blandingen trekke en uke i en tett beholder, hvoretter man kan ta opptil fire teskjeer om dagen.

Har du noen gode råd om hva man kan bruke hvitløk til hører vi gjerne fra deg om det i kommentarfeltet.

Og for ordens skyld, dette er såkalte kjerringråd og ikke alle har vitenskapelig dokumentert effekt, men med mindre man er allergisk kan det ikke skade å prøve. Lykke til.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com