Hjem Hus og hjem 7 supersmarte ting du kan bruke oppvasktabletter til

7 supersmarte ting du kan bruke oppvasktabletter til

Oppvasktabletter er ikke kun forbeholdt oppvaskmaskinen. Det er faktisk mange smarte områder de kan brukes til, som ikke handler om selve oppvasken. Her er syv alternative måter du kan bruke oppvasktabletter på.

1. Rengjøring av ovnen

Oppvasktabletter kan brukes til å fjerne inngrodd fett og matrester fra ovnen. Legg en tablett på en fuktig svamp eller direkte på de tilsmussede områdene, la det virke en stund, og skrubb deretter rent. Skyll godt med vann.

2. Fjerning av flekker fra klær

Oppvasktabletter kan hjelpe med å fjerne vanskelige flekker fra klær. Løs opp en tablett i en bøtte med varmt vann og la de flekkede klærne ligge i bløt over natten før du vasker dem som vanlig.

3. Rengjøring av plastmøbler

Hage- og plastmøbler kan bli gjenopplivet ved å vaske dem med en løsning av oppvasktabletter. Løs opp en tablett i en bøtte med varmt vann og bruk løsningen til å skrubbe møblene rene.

4. Rengjøring av sportsutstyr

Oppvasktabletter kan brukes til å rense sportsutstyr som er vanskelig å rengjøre, som f.eks. innsiden av proteinshakere, treningsflasker, og sko. Fyll utstyret med varmt vann, tilsett en oppvasktablett, la det virke, og skyll grundig.

5. Rengjøring av bilfelger

Bilfelger kan bli skinnende rene ved å bruke en oppvasktablett. Løs opp en tablett i en bøtte med varmt vann, og bruk løsningen for å skrubbe felgene rene.

Oppvasktabletter
Oppvasktabletter kan ha mange nyttige bruksområder. Foto: Canva

6. Avkalking av kaffemaskiner og vannkokere

Oppvasktabletter kan hjelpe med å fjerne kalkavleiringer. Fyll apparatet med vann, tilsett en oppvasktablett, og kjør en tom syklus (for kaffemaskiner) eller la det stå til løsningen har virket (for vannkokere), deretter skyller du grundig.

7. Rengjøring av toalettet

For et skinnende rent toalett, plasser en oppvasktablett i toalettskålen, la den løse seg opp og virke i minst en halvtime eller over natten for inngrodd skitt, skrubb deretter med en toalettbørste og skyll.

Disse tipsene viser hvordan oppvasktabletter kan være et nyttig rengjøringsmiddel for ulike oppgaver. Det er imidlertid viktig å merke seg at siden oppvasktabletter er laget for oppvaskmaskiner, bør du alltid gjøre en liten test på et usynlig område først for å sikre at materialet tåler behandlingen.

LES OGSÅ: Kaster du disse i søpla? De kan brukes til mye mer enn du tror!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com