Hjem Kosthold 6 tegn kroppen kan gi deg før et hjerteinfarkt

6 tegn kroppen kan gi deg før et hjerteinfarkt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bak vanlige tilstander som svimmelhet og kvalme, kan det gjemme seg en farlig sykdom. Hjerteinfarkt kan komme plutselig, men ofte gir kroppen deg symptomer en tid i forveien.

Symptomene skal særlig kvinner være oppmerksomme på, da de kan oppleve svakere symptomer enn menn.

I følge Dagens.dk skyldes hjerteinfarkt nesten alltid en åreforkalkning hvor hjertets kranpulsåre har stoppet opp, og dermed ikke kan transportere blodet rundt i kroppen. Det vil få hjertet til å stoppe.
Det finnes en rekke faresignaler som man bør vite om og ta på alvor. Hvis man oppdager et potensielt hjerteinfarkt i tide, kan man få behandling før det går galt.

For kvinner så kan symptomene være meget meget små og vanskelig å oppdage, med de er ikke mindre farlige av den grunn.

Pixabay

1. Svimmelhet

I noen tilfeller er blodårene så trange at du vil oppleve svimmelhet. Når blodårene innsnevres, kommer det ikke blod og dermed nok oksygen til hjernen. Funksjonene i hjernen svekkes og kroppen reagerer derfor slik at du blir svimmel.

2. Smerter i overkroppen
Hjertet har ikke mange nerveender, men de sitter derimot i resten av kroppen. Derfor kan man oppleve smerter som stråler ut i kjeve, rygg, skuldre, armer eller nakke.

Noen kvinner har også beskrevet smertene som om det er en elefant som sitter på ryggen.

3. Ekstrem tretthet

Hvis energinivået plutselig daler kraftig, kan dette være et faresignal om at du bør på sjekket hjertet. Mange kvinner opplever dette, selv om ikke hverdagen er forandret.

Dette faresignalet, kan vise seg en hel måned før man blir rammet av et hjerteinfarkt. Sjekk derfor hjertet hos legen hvis du er uvanlig trett.

Pixabay

4. Kaldsvette

Kaldsvette er vanlig for middelaldrende kvinner som går igjennom overgangsalderen. Men blir du plutselig blir rammet av kaldsvette, eller overdreven svetting, så kan det være et faresignal da hjertet aktiverer kroppens nervesystem. I slike tilfeller bør man oppsøke lege med det samme.

5. Plutselig kvalme

Mange kvinner kan oppleve voldsom, uforklarlig kvalme, kort tid før de rammes av et hjerteinfarkt.
Denne kvalmen oppstår oftere hos kvinner enn hos menn, og noen kvinner føler også at de blir rammet av influensa, før de får anfallet.

6. Pustevansker

Får du plutselig problemer med å puste etter en liten løpetur, eller bare helt uten videre, må du dra til legen å få sjekket hjertet.

Det er viktig å understreke at disse symptomene kan også ramme menn. Det er viktig at symptomene blir tatt på alvor av både menn og kvinner. 

Hjerte- og karsykdommer er hyppige dødsårsaker i Norge, det er derfor svært viktig å ikke overse symptomer, selv om de er vage. Følg med!

Del gjerne videre denne viktige informasjonen!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com