Forsiden Kosthold 6 tegn kroppen kan gi deg før et hjerteinfarkt

6 tegn kroppen kan gi deg før et hjerteinfarkt

Bak vanlige tilstander som svimmelhet og kvalme, kan det gjemme seg en farlig sykdom. Hjerteinfarkt kan komme plutselig, men ofte gir kroppen deg symptomer en tid i forveien.

Symptomene skal særlig kvinner være oppmerksomme på, da de kan oppleve svakere symptomer enn menn.

I følge Dagens.dk skyldes hjerteinfarkt nesten alltid en åreforkalkning hvor hjertets kranpulsåre har stoppet opp, og dermed ikke kan transportere blodet rundt i kroppen. Det vil få hjertet til å stoppe.
Det finnes en rekke faresignaler som man bør vite om og ta på alvor. Hvis man oppdager et potensielt hjerteinfarkt i tide, kan man få behandling før det går galt.

For kvinner så kan symptomene være meget meget små og vanskelig å oppdage, med de er ikke mindre farlige av den grunn.

Reklame

Pixabay

1. Svimmelhet

I noen tilfeller er blodårene så trange at du vil oppleve svimmelhet. Når blodårene innsnevres, kommer det ikke blod og dermed nok oksygen til hjernen. Funksjonene i hjernen svekkes og kroppen reagerer derfor slik at du blir svimmel.

2. Smerter i overkroppen
Hjertet har ikke mange nerveender, men de sitter derimot i resten av kroppen. Derfor kan man oppleve smerter som stråler ut i kjeve, rygg, skuldre, armer eller nakke.

Noen kvinner har også beskrevet smertene som om det er en elefant som sitter på ryggen.

3. Ekstrem tretthet

Hvis energinivået plutselig daler kraftig, kan dette være et faresignal om at du bør på sjekket hjertet. Mange kvinner opplever dette, selv om ikke hverdagen er forandret.

Dette faresignalet, kan vise seg en hel måned før man blir rammet av et hjerteinfarkt. Sjekk derfor hjertet hos legen hvis du er uvanlig trett.

Pixabay

4. Kaldsvette

Kaldsvette er vanlig for middelaldrende kvinner som går igjennom overgangsalderen. Men blir du plutselig blir rammet av kaldsvette, eller overdreven svetting, så kan det være et faresignal da hjertet aktiverer kroppens nervesystem. I slike tilfeller bør man oppsøke lege med det samme.

5. Plutselig kvalme

Mange kvinner kan oppleve voldsom, uforklarlig kvalme, kort tid før de rammes av et hjerteinfarkt.
Denne kvalmen oppstår oftere hos kvinner enn hos menn, og noen kvinner føler også at de blir rammet av influensa, før de får anfallet.

6. Pustevansker

Får du plutselig problemer med å puste etter en liten løpetur, eller bare helt uten videre, må du dra til legen å få sjekket hjertet.

Det er viktig å understreke at disse symptomene kan også ramme menn. Det er viktig at symptomene blir tatt på alvor av både menn og kvinner. 

Hjerte- og karsykdommer er hyppige dødsårsaker i Norge, det er derfor svært viktig å ikke overse symptomer, selv om de er vage. Følg med!

Del gjerne videre denne viktige informasjonen!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT