6 tegn på magekreft som du ikke skal overse!

10990

Magekreft sies å være en av de mest smertefulle formen for kreft, men for mange som har diagnosen er det slik at de ikke følte smerte når de fikk de første symptomene på sykdommen.

I følge Umut Sarpel, kirurgisk onkolog hos Mount Sinai Health System i New York, er det ikke usedvanlig at man ikke merker store tegn til sykdommen i et tidlig stadium.

Han forteller om en rekke symptomer som du bør være oppmerksom på da de i verste fall kan være tegn på kreft i magen, skriver Women’s Health.

1. Oppkast eller blod i avføringen.
Dette trenger selvsagt ikke å være tegn på magekreft, men dersom du plutselig merker blod i avføringen, så bør du oppsøke lege for å få det undersøkt. I de fleste tilfeller er det  hemoroider eller rift i endetarmen, men det kan også være en forvarsel på langt alvorlige ting.

2. Uforklarlig nedsatt apetitt
Du føler deg sulten, men appetitten forsvinner etter bare noen få biter. I følge Umut Sarpel kan det være et tegn på kreft i magen.

3. Smerter 
Magesmerter kan være tegn på veldig mye forskjellig. Et kjennetegn ved magesmerter relatert til kreft er at den varer og slår «gnister».

4. Uforklarlig vekttap

Vetkttap kan komme av mange forskjellige sykdommer. I følge Umut Sarpel skal du være oppmerksom dersom du mister vekt uten å ha slanket deg.

5. Halsbrann over tid
Sliter du med mye halsbrann kan det i verste fall være symptom på kreft.

6. Du er oppblåst, har diaré eller forstoppelse.
Dette er ikke typiske tegn på kreft, men du skal være oppmerksom dersom du har det sammen med andre symptomer. Snakk med legen din så kan han undersøke deg.

Selv om disse symptomene overhode ikke trenger å bety kreft, kan det være greit å være klar over hva en skal følge med på. Er du usikker, gå til legen!

Del gjerne videre!

SISTE NYTT

Advertisements