fredag, januar 24, 2020
Helse 6 tegn på magekreft som du ikke skal overse

6 tegn på magekreft som du ikke skal overse

-

Magekreft sies å være en av de mest smertefulle formen for kreft, men for mange som har diagnosen er det slik at de ikke følte smerte når de fikk de første symptomene på sykdommen.

I følge Umut Sarpel, kirurgisk onkolog hos Mount Sinai Health System i New York, er det ikke usedvanlig at man ikke merker store tegn til sykdommen i et tidlig stadium.

Han forteller om en rekke symptomer som du bør være oppmerksom på da de i verste fall kan være tegn på kreft i magen, skriver Women’s Health.

1. Oppkast eller blod i avføringen

blod i avføringen
Man skal alltid sjekke hvorfor man har blod i avføringen. Foto: Pixabay

Dette trenger selvsagt ikke å være tegn på magekreft, men dersom du plutselig merker blod i avføringen, så bør du oppsøke lege for å få det undersøkt. I de fleste tilfeller er det  hemoroider eller rift i endetarmen, men det kan også være en forvarsel på langt alvorlige ting.

2. Uforklarlig nedsatt apetitt

Nedsatt matlyst kan være tegn på magekreft.
Nedsatt matlyst kan være tegn på magekreft. Foto: Pixabay

Du føler deg sulten, men appetitten forsvinner etter bare noen få biter. I følge Umut Sarpel kan det være et tegn på kreft i magen.

3. Smerter 

Magesmerter relatert til kreft er som regel varige.
Magesmerter relatert til kreft er som regel varige. Foto: Pixabay

Magesmerter kan være tegn på veldig mye forskjellig. Et kjennetegn ved magesmerter relatert til kreft er at den varer og slår «gnister».

4. Uforklarlig vekttap

Vetkttap kan komme av mange forskjellige sykdommer. I følge Umut Sarpel skal du være oppmerksom dersom du mister vekt uten å ha slanket deg.

5. Halsbrann over tid

Sliter du med mye halsbrann kan det i verste fall være symptom på kreft.

6. Du er oppblåst, har diaré eller forstoppelse.

Dette er ikke typiske tegn på kreft, men du skal være oppmerksom dersom du har det sammen med andre symptomer. Snakk med legen din så kan han undersøke deg.

Selv om disse symptomene overhode ikke trenger å bety kreft, kan det være greit å være klar over hva en skal følge med på. Er du usikker, gå til legen!

Del gjerne videre!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...