Forsiden Helse 6 tegn på magekreft som du ikke skal overse

6 tegn på magekreft som du ikke skal overse

Magekreft sies å være en av de mest smertefulle formen for kreft, men for mange som har diagnosen er det slik at de ikke følte smerte når de fikk de første symptomene på sykdommen.

I følge Umut Sarpel, kirurgisk onkolog hos Mount Sinai Health System i New York, er det ikke usedvanlig at man ikke merker store tegn til sykdommen i et tidlig stadium.

Han forteller om en rekke symptomer som du bør være oppmerksom på da de i verste fall kan være tegn på kreft i magen, skriver Women’s Health.

1. Oppkast eller blod i avføringen

Reklame

blod i avføringen
Man skal alltid sjekke hvorfor man har blod i avføringen. Foto: Pixabay

Dette trenger selvsagt ikke å være tegn på magekreft, men dersom du plutselig merker blod i avføringen, så bør du oppsøke lege for å få det undersøkt. I de fleste tilfeller er det  hemoroider eller rift i endetarmen, men det kan også være en forvarsel på langt alvorlige ting.

2. Uforklarlig nedsatt apetitt

Nedsatt matlyst kan være tegn på magekreft.
Nedsatt matlyst kan være tegn på magekreft. Foto: Pixabay

Du føler deg sulten, men appetitten forsvinner etter bare noen få biter. I følge Umut Sarpel kan det være et tegn på kreft i magen.

3. Smerter 

Magesmerter relatert til kreft er som regel varige.
Magesmerter relatert til kreft er som regel varige. Foto: Pixabay

Magesmerter kan være tegn på veldig mye forskjellig. Et kjennetegn ved magesmerter relatert til kreft er at den varer og slår «gnister».

4. Uforklarlig vekttap

Vetkttap kan komme av mange forskjellige sykdommer. I følge Umut Sarpel skal du være oppmerksom dersom du mister vekt uten å ha slanket deg.

5. Halsbrann over tid

Sliter du med mye halsbrann kan det i verste fall være symptom på kreft.

6. Du er oppblåst, har diaré eller forstoppelse.

Dette er ikke typiske tegn på kreft, men du skal være oppmerksom dersom du har det sammen med andre symptomer. Snakk med legen din så kan han undersøke deg.

Selv om disse symptomene overhode ikke trenger å bety kreft, kan det være greit å være klar over hva en skal følge med på. Er du usikker, gå til legen!

Del gjerne videre!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT