Hjem Hus og hjem 6 ting du aldri må ha i mikrobølgeovnen

6 ting du aldri må ha i mikrobølgeovnen

Det er raskt og enkelt med restemiddag varmet opp i mikrobølgeovnen. Men det er ikke alle matvarer som tåler det.

1. Brokkoli

Brokkoli skal ikke varmes opp i mikrobølgeovnen. Den grønne grønnsaken er stappfull av næringsstoffer som er bra for kroppen vår. De fleste av oss har sannsynligvis varmet brokkoli i mikrobølgeovnen opptil flere ganger, men når brokkoli blir utsatt for høy varme mister den mange av næringsstoffene. Du bør derfor servere den dampet eller rå.

2. Morsmelk og morsmelkerstatning

Skal heller ikke i mikrobølgeovnen. Selv om det i mange år har vært relativt normalt å varme opp morsmelk og morsmelkerstatning i mikrobølgeovnen, anbefales det ikke idag. Når morsmelk og morsmelkerstatning varmes opp i mikrobølgeovnen, risikerer du at den ikke blir varmet jevnt. Dette kan føre til at melken blir veldig varm og at babyen din brenner på den.

3. Potet-rester

Er heller ikke anbefalt i mikrobølgeovnen. Hvis du lar potetene avkjøles helt fra middag dagen i forveien før du legger dem i kjøleskapet, risikerer du at det vokser bakterier på potetene når du varmer dem opp igjen i mikrobølgeovnen. Disse bakteriene kan føre til at du får matforgiftning.

Pass på hva du putter i mikrobølgeovnen. Foto: Canva

4. Olje

Olje inneholder svært lite vann, noe som betyr at den ikke kan varmes opp raskt. Bruk derfor komfyren din i stedet hvis du trenger å varme olje.

4. Frukt

Å varme opp frukt i mikrobølgeovnen er neppe det første du kommer på. Men har du tenkt tanken bør du la det være. Hvis du varmer opp frukt i mikrobølgeovnen, vil den høye temperaturen forhindre at frukten blir kvitt fuktigheten. Resultatet er at den vil eksplodere i mikrobølgeovnen og du kommer mest sannsynlig til å ha en slitsom rengjøringsjobb forran deg.

5. Ris

Varmer du rå ris i mikrobølgeovnen risikerer du matforgiftning. Mikrobølger varmer ikke risen tilstrekkelig til å drepe sporer fra bakterien Bacillus cerus toxin som finnes på rå ris.

6. Tevann

Om du prøver å varme tevannet ditt opp i et keramisk krus, kan vannet bli overopphetet, og når kokepunktet først etter at det er varmet i mikrobølgeovnen. Det betyr at vannet kan nå kokepunktet mens du tar det ut av mikrobølgeovnen eller når du skal drikke det.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com