Hjem Nyheter 60 russiske soldater nektet å kjempe i Ukraina – står nå overfor fengselsstraff

60 russiske soldater nektet å kjempe i Ukraina – står nå overfor fengselsstraff

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Rundt 60 russiske fallskjermjegere nektet å kjempe i Ukraina, og risikerer nå å ende i fengsel for mytteri.

De rundt seksti mennene flyvåpets hovedkvarter Pskov i Nord-Russland risikerer nå fengselsstraff for ordrenekt.

Refusnik-troppene hadde blitt flyttet til Hviterussland som en del av invasjonsstyrken, men etter det nektet å kjempe i Ukraina ble de sendt i vanære tilbake til basen i Pskov. Dette skriver den britiske avisen Daily Mail.

Ifølge rapporter skal forsvarsminister Sergei Shoigu ha sendt personer til basen i Pskov for å håndtere ordrenekten.

Noen av mennene er avskjediget og stemplet som «feiginger», mens andre står overfor den russiske ekvivalenten til en krigsrett der tiltalen sannsynligvis betyr fengselsstraff.

Det er det siste av flere tilfeller av russiske tropper som har nektet å adlyde Putins ordre om å invadere Ukraina og «avnazifisere» landet.

Tidligere har det ifølge The Mirror blitt rapportert om spesialstyrker fra Khakassia som har nektet å kjempe.

Og i et annet tilfelle skal tropper fra den uoffisielle staten Sør-Ossetia ifølge avisa ha gått returnert til hjemmene sine til fots etter å ha nektet å delta i krigshandlinger i Ukraina.

Vi har tidligere skrevet om russiske soldater på bristepunktet, som overgir seg, rømmer og saboterer egne kjøretøy

Victor Andrusiv som er  rådgiver ved det ukrainske innenriksdepartementet har for et par uker siden publisert et innlegg på Facebook hvor han skriver:

– For noen dager siden skrev jeg at det er mange nyheter om som viser ødeleggelsen av den russiske hæren. Jeg kan allerede fortelle deg det skjer nå. Jeg ville vise dere videoen, men spesialstyrkene ba om å ikke gjøre det.

Videre skriver rådgiveren at bildet han har delt i innlegget viser en russisk tanksfører som overgir seg og overleverer den russiske tanksen til Ukraina. Ifølge Andrusiv sender ukrainerne stadig ut meldinger på SMS om hvordan russiske soldater kan overgi seg.

– Rikspolitiet har gjennom de siste ukene identifisert telefonene som brukes av russere. På disse telefonene sender vi jevnlig SMS om hvordan de kan overgi seg og overleverer utstyret.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com