in

7 år gammel gutt mistet moren og kjemper for livet etter russisk missilangrep

Foto: privat

Sju år gamle Roman Olkesiv fra Vinnytsia, Ukraina, mistet sin mor under et russisk missilangrep. Han overlevde, men fortsetter å kjempe for livet; Romans far har imidlertid vært ved hans side daglig og spilt favorittmusikken hans.

Halyna og Yaroslav Olkesiv var et vakkert par fra Vinnytsia, Ukraina. De hadde en syv år gammel sønn Roman, som faren hans beskriver som en musikkelsker og danser.

Eplet faller ikke langt fra stammen og både Halyna og Yaroslav var profesjonelle musikere. Halyna var en kjent trekkspiller; mannen hennes er også en kjent og respektert trekkspiller og dekan ved Lviv Music Academy.


Kjemper for livet

Den talentfulle familien som spiller et av de eldste musikkinstrumentene befant seg i en vanskelig situasjon som forandret livene deres for alltid.

Den 14. juli 2022 var Roman og Halyna i Ukrainas sentrale by Vinnytsia. Den dagen ble byen bombet og syv år gamle Roman mistet sin mor. Nå kjemper han selv for livet. Det skriver Radio Liberty.

I følge faren var sønnen fortsatt ved bevissthet da ambulansepersonellet ankom, og han kunne si navnet sitt. Gutten nevnte også at han var sammen med sin mor, som døde. DNAet hennes ble senere funnet i ruinene etter bombingen.

7-åringen fraktes inn på sykehuset. Roman med å komme seg. | Kilde: Facebook.com/Radio Free Europe/Radio Liberty

Roman ble deretter hastet til Medical Association of Lviv. Legene konstaterte at han hadde fått alvorlige skader og skulle gjennomgå intensiv medisinsk behandling.

Nå er den sju år gamle gutten overført til et sykehus i Tyskland.

Faren er positiv

Romans far, Yaroslav, er knust av det som har skjedd med familien hans. Men han gir heller ikke opp; faren til sjuåringen delte nylig et innlegg på hans Facebook for å hedre sin kone.

Yaroslav skriver at Halyna ville ha fylt 30 år 28. juli.

Som den musikalsk anlagte familien de er, skriver Yaroslav sa han prøver å skape et beroligende miljø ved å spille favorittmusikken til Roman.

Han skriver videre at sønnen hans er en fighter som sin mor, han vet at han vil overleve skadene.

For tiden er Roman i koma og har gjennomgått flere operasjoner.

Yaroslav sier at han er med ham hvert minutt og venter tålmodig på at fightersønnen hans skal våkne opp.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mann adopterte hjemløse hunder – de gjengjeldte omsorgen ved å redde han fra overfall

mann sover

Forsker: Slik får du orden på døgnrytmen