Hjem Kjendisnytt 7 gamle, klassiske tv-serier vi aldri glemmer

7 gamle, klassiske tv-serier vi aldri glemmer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I dag streamer vi serier i fleng. Vi kan se en hel serie ferdig på noen få dager hvis vi vil. For ikke så altfor mange år siden, hadde vi bare én tv-kanal, etter hvert noen få. Og seriene ble sendt med kun én episode i uka. Alle så på de samme seriene, og vi hadde alltid noe å snakke om på jobben eller skolen dagen etter.

Her skal du få mimre litt tilbake til 60-, 70- og 80-tallet. Noen av disse seriene fikk du garantert med deg:

1 Tornefuglene

Denne miniserien hadde bare fire episoder. Men jammen ble den populær. Serien har vunnet flere Emmy og Golden Globe-priser. Tornefuglene kom ut i 1983, og handlingen fant sted i villmarken i Australia. Historien handler om familien Cleary, og de fleste husker kanskje best søte Meggie og hennes ville bror Frank.

2 Dallas

Dallas ble en verdenssuksess på 80-tallet, og den ble spilt inn i hele 13 sesonger. Her fikk vi ta del i de to familiene Ewing og Barnes liv, og deres rivalisering. Det var aldri manko på rikdom, sex, intriger og konflikter. Dallas ble ikke sendt på norsk TV før på 90-tallet, men mange fulgte serien på svensk TV før det. En klassiker.

3 Bonanza

Bonanza er en amerikansk westernserie som gikk på NBC fra 1959 til 1973. I Norge begynte den å gå på TV 2 i 1997. Serien handlet om familien Cartwright som bodde ute på ranchen Ponderosa i Nevada. Der måtte de stadig beskytte ranchen mot uvedkommende.

4 Huset på prærien

Denne drama- og westernserien gikk på NRK fra 1976. Den handler om en familie som bor på en gård i Walnut Grove i Minnesota, på slutten av 1800-tallet.

LES: Husker du lille Laura fra huset på prærien? Se hvordan hun ser ut i dag!

5 High Chaparral

Denne serien er et western- eventyrdrama som utspiller seg på 1870-tallet. Denne serien gikk aldri på norsk TV. Men mange fulgte med på den populære serien på svensk TV.

6 Falcon Crest

Falcon Crest gikk på NRK fra 1984 til 1988. Handlingen utspilte seg i Tuscany Valley, et av San Franciscos solfylte vindistrikter. Angela Channing eier den største delen av gården, mens nevøen hennes, Chase Gioberti eier den mindre delen. Angela prøver å skjule at datterens kjæreste drepte hennes bror. Men når Angelas stesønn Richard Channing, dukker opp og arver eierskap etter sin far, begynner intrigene å ta form.

7 Dynastiet

Hvis jeg ber deg tenke på èn karakter fra Dynastiet, er sjansene store for at du sier Alexis, Blake Carringtons utspekulerte ekskone. Med i serien var også deres tre barn – Fallon, Steven og Adam, samt Blakes nye kone Krystle. Andre personer vi husker godt, er Sammy Jo, Jeff Colby, Claudia, Dex Dexter og Amanda. Denne populære såpeserien gikk på NRK mellom 1983 og 1988.

Hvor mange av disse så du på?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com