in

7 gode tips til å finne jobb i Norge

Foto: Unsplash

Det å finne en jobb man har lyst på er ikke alltid like lett. Derfor har vi funnet frem syv gode tips som forhåpentligvis kan gjøre det litt lettere for deg som leter etter jobb i Norge. Husk at du må holde motet oppe selv om det av og til kan virke litt håpløst.

Dette er syv ganske generelle tips som bør fungere stort sett, uansett hvilken bransje du skal begynne å jobbe i. Det er ikke sikkert at alle tipsene vil fungere for deg, men forhåpentligvis kan du hvert fall ta med deg et eller to tips på denne reisen på vei til ny jobb.

Bygg en god CV

Det å ha en god CV er viktig for at du skal kunne få deg en jobb. Her skal du skrive litt om deg selv, hva du kan, hvilke jobberfaringer du har og referanser de kontakte for å høre hvordan du er som ansatt. Lage en CV norsk stil med både bilde av deg selv og en oversiktlig liste over erfaring du har fra tidligere. Her kan det være en god ide å vise alt du har gjort tidligere på en slags tidslinje slik at arbeidsgiver kan se hva du har gjort tidligere, selv om det kanskje ikke har noe å gjøre med stillingen du søker på akkurat nå.

Skriv en god søknad

Det er også viktig at du sender inn en god søknad. Noen ganger når du skal søke jobb via nettet så får du ikke muligheten til å laste opp noe annet enn CV, og da trenger du naturligvis ikke å skrive en søknad. Søknaden skal fortelle litt om hvordan du er som person og som ansatt. Her er det viktig at du presiserer hvorfor du er motivert til denne jobben, hva du kan bidra med og hva du tror du kan få ut av den.

Profil på LinkedIn

En profil på LinkedIn kan absolutt gjøre det lettere for deg å få en jobb. Her kan du nemlig sette opp en stillingsagent. Det vil si at du lagrer søkeord som for eksempel «markedsføring» eller «HR», hvilke/n by/er du søker i og om du ønsker praksisplass, heltid- eller deltidsstilling. Med det så er det enkelt for deg å få oversikt over hvilke stillinger som tilbys og du vil få varslinger når stillinger matcher det du har lagret. LinkedIn er også en super plattform å eventuelt komme i kontakt med ansatte som rekrutterer – så oppdatere informasjonen på profilen din.

Følg med på Finn.no jobber

Finn.no har et jobbmarked som er helt supert å følge med på. Her kan du finne jobber innenfor mange forskjellige bransjer og det er enkelt å søke rundt. Om du klikker på en jobb du er interessert i så vil du raskt oppdage at du også kan finne lignende jobber. På den måten så er det enkelt å finne stillinger som kan interessere deg og som passer din profil.

Søk på alt som kan virke relevant

Man får god øving av å søke og å være med på intervjuer. Det er derfor lurt å søke på alt du tenker at kan være relevant eller spennende, selv om du selv tror at du ikke kommer til å få den eller om du takker nei dersom du får tilbud. Prøv å gjøre horisonten litt bredere og forsøk å være litt åpen for muligheter du kanskje ikke trodde du kom til å takke ja til eller få. Det er bedre å søke en gang for mye enn en gang for lite – kanskje er det drømmejobben.

Øv deg på jobb intervju

Dersom du blir kalt inn på intervju så er det en god ide å forberede seg litt til intervjuet ved å øve litt på hva du ønsker å si. Finn noen typiske stilte spørsmål og øv deg litt på hva du ønsker å svare på disse spørsmålene. Dermed vil du være litt ekstra klar. Les også litt om bedriften du søker hos slik at du vet litt hva du kommer til. Forhåpentligvis kan det gjøre intervjuet litt enklere.

Meld deg på relevante kurs

Dersom du føler at CV-en din mangler litt ekstra erfaring så er det en god ide å melde seg på relevante kurs der du enten får et kursbevis eller der du kan bevise at du har deltatt. Dette kan du gjøre fysisk, eller du kan melde deg på kurs på LinkedIn ettersom dette vil vises på profilen din etterpå slik at en arbeidsgiver kan se at det stemmer.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vendela og petter

Petter og Vendela røper nye bryllupsdetaljer

Dette er de ti kjendisene som skal kjempe i høstens 71 grader nord