in

7 øvelser som lindrer isjias-smerter

Isjias-smerter kan være så vonde at man blir helt invalidisert.  Med disse sju øvelsene, kan man lindre smerten, og forhåpentligvis fungere bedre i hverdagen.

Isjias-smerter oppstår når isjiasnerven kommer i klem. Det fører til smerter i rygg, bak og nedover ett eller begge beina. Mange opplever smerter i isjiasnerven i løpet av livet. Noen kjenner bare et lite snev av smerte i korsryggen. Andre får ekstreme smerter som brer seg nedover beina, og som i verste fall blir så sterke at man nærmest blir lammet og får problemer med både å ligge, sitte og gå.

Det kan være vanskelig å finne årsaken til isjias-smerter. Men de vanligste er muskelproblemer, skader eller infeksjoner, i følge Ischiasspecialisterna.


Her er sju øvelser som kan lette og lindre smertene:

1 Stående bakstrekk

Stå rett opp, og legg den ene foten over det andre kneet. Senk hoftene som om du setter deg på en stol. Hold stillingen. Deretter skifter du bein og gjør den samme øvelsen på den andre siden.

2 Liggende bakstrekk

Ligg på ryggen med bøyde bein, og legg den ene foten over det andre kneet. Trekk beinet du har i gulvet opp mot brystet. Hold stillingen og bytt side.

Foto: Foto: YouTube/Pain Therapy

3 Ryggstrekk

Ligg på ryggen og bøy det ene beinet så kneet peker opp mot taket. Bøy kneet over det andre beinet (høyre kne mot venstre og omvendt). Prøv å holde overkroppen rett opp under hele øvelsen. Bytt side.

4 Rumpestrekk

Finn et mykt underlag og strekk det ene beinet rett ut bakover mens du bøyer det andre beinet frem. Fall fremover med overkroppen. Hold stillingen og bytt side.

Foto: Foto: YouTube/Steady Health

5 Strekk innside lår

Sitt på gulvet og strekk beina så langt du kan ut til sidene. Len deg godt fremover. Hold stillingen.

Foto: Foto: YouTube/SportsInjuryClinic

6 Hofteløft

Dette er en enkel øvelse der du står på alle fire på gulvet. Løft det ene beinet bakover så hælen vender opp mot taket. Senk til startposisjon og gjenta fem ganger med hvert ben.

7 sittende strekk

Sitt på en stol og løft foten så hælen ligger over kneet på det andre beinet. Len deg fremover så det strekker i baken og bakside lår. Hold posisjonen og skift bein.

Foto: Foto: YouTube/Posturedoc

Husk at du alltid bør oppsøke lege og få en konsultasjon dersom du har store smerter. Du skal heller ikke ha vondt eller trigge smerte når du gjennomfører øvelsene. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tenåring fant håndveske på parkeringsplassen – fikk 170.000 i finnerlønn

spyler vann

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken