Hjem Hus og hjem 7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

De fleste legger oppvasktablettene i oppvaskmaskinen og lar det være med det. Men visste du at du kan bruke disse tablettene til så mye annet smart også?

I dag skal vi gi deg 7 nyttige bruksområder til hva du kan bruke disse oppvasktablettene til:

1. Rens av badekar

badekar
Også badekaret trenger rengjøring. Foto: Canva

Å ligge og kose seg i badekaret er himmelsk. Men å vaske badekaret er ikke like gøy. Putt en oppvasktablett i badekaret og fyll med varmt vann. La det virke en stund, og skrubb så over med en svamp. Kalk og skitt slipper taket med en gang. Dette kan du også gjøre med boblebad. Da skrur du bare på boblene, og skyller. Du trenger ikke skrubbe.

2 Rengjøring av toalett

Putt en oppvasktablett ned i toalettet og la den løse seg helt opp. Vask over med børsten og skyll ned.

3 Fjern blyant- og tusjmerker fra veggen

Dette var kanskje litt voldsomt, men alle med små barn har nok funnet tegninger og skriblerier på veggene. Bruk oppvasktabletter for å få det bort!

Har du små barn, er dette et velkjent problem. Men det er ikke så vanskelig å få bort. Bland en oppvasktablett med 3,7 liter varmt vann, og vask med en svamp dyppet i blandingen.

4 Vask stekeplatene

Å få stekeplatene rene, er ikke en enkel jobb. Men en oppvasktablett kan gjøre susen. Fyll platen med varmt vann og legg en tablett oppi. La blandingen sitte natten over. Neste dag vil alle matrestene ha løst seg opp, og du kan lett vaske over.

5 Rens søppelspannet

Både søppelbøtten inne på kjøkkenet, og dunkene ute blir lett møkkete og lukter vondt. Fyll bøtten eller dunken med varmt vann og legg en oppvasktablett i. La virke en halv time og skyll.

6 Rengjøring av hagemøbler

Etter en lang vinter, er der greit å vaske over hagemøblene før vi setter dem på plass. Løs opp en oppvasktablett i en bøtte med varmt vann og vask. Blandingen fjerner både møkk, mugg og pollen.

7 vask av innkjørselen

Du kan også bruke oppvasktabletter til å rengjøre innkjørselen din, så sant den er av asfalt eller steinfliser. Lag en tykk blanding med oppvasktablett og vann. Hell det utover oljeflekker eller andre steder der det er møkkete. La virke i 5 minutter og spyl av med hageslangen. Genialt!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com