Hjem Familie 7 ting ekte mannfolk gjorde i gamle dager, som dagens menn har glemt

7 ting ekte mannfolk gjorde i gamle dager, som dagens menn har glemt

Er det på tide å få tilbake den gode, gamle mannen?

«Det er ikke meningen at en mann skal leve som en bjørn eller en eremitt…»

Slik lyder åpningslinjen i klassikeren Gentlemen’s book of etiquette – en bok som en gang var den definitive guiden til alle menn som ville komme noen vei på den andre siden av Atlanteren. 

Men en del har tydeligvis gått tapt siden de gode, gamle dager. Her er 7 ting det er på tide at dagens menn begynner å gjøre til en vane.

1. Å faktisk spørre henne ut

Hva skjedde med å faktisk spørre henne ut på ordentlig, spør skribent Kate Bailey.

Hun mener folk ikke lenger tør å kalle en date for en date, men i stedet prøver å kalle det noe annet. 

date
Ta kjæresten med på date! Foto: Canva

– Vi har funnet disse praktiske måtene å vri oss unna det som kan være et potensielt hjerteskjærende avslag, men skal vi være ærlig, så gjør alle de vage formuleringene til at det blir mer rotete og forvirrende for alle parter, skriver Bailey på siden Thought Catalog

2. Å være tydelig på når man faktisk er et par

Når er man et par eller ikke? Skal det være så vanskelig å finne ut av. 

En god, gammel gentleman tar initiativ og spør om de kan være eksklusive. Det mener nevnte Kate Bailey i hvert fall. 

– Huff! Den pinlinge, ‘så…er vi… du vet…sammen…eller hva er vi’-samtalen. Klassisk. 

– Vi burde gå tilbake til å spørre hverandre om vi faktisk er sammen. 

3. Å legge til side sine egne ting, når dere er sammen

De hadde jo selvfølgelig ikke en smart-telefon på 50-tallet, men likevel: det var ikke greit å sitte halvveis i en annen verden samtidig som du skulle tilbringe tid med din bedre halvdel. 

date
Få bort telefonen når dere er sammen! Foto: Canva

Skribent Andy Ellwood er krystallklar på at telefoner og andre forstyrrelser ikke hører hjemme på en date. I en kommentar hos Forbes, skriver han:

– Det kan umulig være så viktig å ha med telefonen. Om vi er ærlig med oss selv (…) så er det så og si ingenting som kan eller kommer til å skje akkurat under midddagen som du må vite med en gang. 

4. Han følger henne hjem

I gamle dager var det ingen unntak: mannen følte alltid sin kvinne til døren. Uansett. I dag virker det å være nok å følge henne til T-bane-stasjonen eller inn i en taxi. 

– Hennes sikkerhet, trygghet, og velvære er din første og viktigste prioritet. Etter en date, møte, middag… uansett… pass på at hun kommer seg trygt hjem, skriver Aplus. 

Vanskelig å si imot. 

5. Han viser at han bryr seg når han er ute blant folk

En gentleman er ikke redd for å vise sine følelser i offentlighet. Men som skribent Jenna Birch på nettstedet YourTango påpeker, så betyr ikke det at han tar helt av. 

– De fleste kvinner vil ikke ha overdreven kyssing og klemming i offentlighet. Det gjør oss like ukomfortabel som det menn blir, skriver hun.  

– Det vi elsker, derimot, er en fyr som tar tak i hånden din på gata, eller gir deg et lite kyss på kinnet. 

6. Å selv hevde at man er ‘snill gutt’ holder ikke

Å kalle seg selv for en ‘snill gutt’, er et godt tegn på at man ikke er det. Det mener i hvert fall skribent Tegan Jones. I en kronikk publisert på lifehack.org skriver hun: 

– ‘Snille gutter’ er de fyrene som hevder de respekterer damer og at de er supersnille, men samtidig klager når jentene ikke umiddelbart kler av seg. Som regel er dette fordi jenta ikke nødvendigvis falt for all poesien, kjærlighetserklæringen, de dyre gavene og stadig bruk av navn som ‘jentami’ bare to uker etter at dere møttes. 

7. Ta med blomster

Hva skjedde med blomster på første daten? 

Det spør skribent Kate Bailey, og forteller: 

– Det er mange heldige kvinner (og noen menn) som får blomster regelmessig, og faktisk, så har jeg fått det mange ganger selv, men bare fra folk som jeg har gått ut med en stund. 

mann gir blomster
Blomster er viktig. Foto. Canva

– Å komme med blomster på første daten er ikke lenger kult fordi det er direkte, og det bekrefter at du er interessert, mener Bailey. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com