Hjem Historier fra livet 72 år gamle Inge Lis ble forelsket i en svindler på Facebook: Sannheten fikk henne til å ta sitt eget liv

72 år gamle Inge Lis ble forelsket i en svindler på Facebook: Sannheten fikk henne til å ta sitt eget liv

Det har kommet som en pest. Falske Facebookprofiler som forsøker å lure mennesker på Facebook med kjærlighet.

Vi ser det daglig på Facebooksiden til Sosialnytt. Falske profiler som kommenterer på kommentarene til våre trofaste lesere. Vi gjør vårt best for å moderere kommentarfeltet, og utestenge de falske profilene, men det er så mange av de at det er vanskelig å holde tritt.

Som oftest er det falske herreprofiler i 50-60 årene. De kommenterer på kvinners kommentarer, og overøser dem ofte med komplementer for så å spørre om de kan bli venner. Eksempelet nedenfor er en klassiker.

En kvinne har lagt igjen en kommentar på siden vår, hvorpå en flask profil kommenterer på hennes kommentar. Vi har merket oss at de falske profilene ofte prøver å utgi seg for å være Andreas «Tix» Haukeland.

Når vi oppdager dette, utestenger vi og sletter den falske profilen. Men det er ikke alltid vi selv får det med oss før det har gått en stund, så vær obs på denne metoden slik at du ikke lar deg lure!

Nedenfor skal du få lese den tragiske historien om danske Inge Lis, som lot seg lure.

Tok sitt eget liv

Nylig viste dansk TV 2 dokumentaren ‘Kapteinen og de 1000 kvinner’, hvor den eldre kvinnen Inge Lis ble utsatt for en svindler og endte opp med å ta sitt eget liv.

Det så egentlig ut til at 72 år gamle Inge Lis hadde funnet lykken da hun i 2021 ble kontaktet av en kjekk mann på nettet som ønsket å bli bedre kjent med henne.

Men den eldre damen ble utsatt for svindel og endte til slutt med å ta sitt eget liv etter å ha gitt en masse penger til mannen hun hadde kommet i kontakt med.

Det er nå datteren Sine Gregersen som står frem med morens historie i TV 2-dokumentaren ‘Kapteinen og de 1000 kvinner’.

Datteren har også publisert en innlegg på Facebook hvor hun beskriver hva som skjedde.

«Kjære fb-venner. For et år siden tok moren min sitt eget liv etter å ha vært i klørne på en kjærestesvindler – altså en kriminell som tok kontakt med moren min via Facebook og utga seg for å være hennes kjæreste med det formål å lure penger fra henne.

Inge Lis
Inge Lis sammen med barnebarna sine. Foto: Privat

«Robert Lantz». Moren min var ikke dum, men ensom, sårbar og naiv – og trodde på kjærligheten til tross for advarsler fra både meg, mine barn, banken og venninner. Mors skjebne er ekstrem, da hennes opplevelser til slutt brøt henne så mye ned at hun tok sitt eget liv. Men hennes opplevelser er langt fra unike – kjærestesvindel er en kriminalitet i stor vekst, som ofte er grunnlagt i ganske organisert kriminalitet. Jeg har et sterkt ønske om å bidra til å forhindre fremtidige skjebner som min mors – og generelt å forebygge nye ofre for kjærestesvindel.

Mannen utsatte Inge Lis for det som kalles «kjærestesvindel», hvor gjerningsmannen utgir seg for å være en annen og skaper en romantisk relasjon til sine ofre.

Ensomheten etter hennes manns død førte henne inn i armene på mannen som hadde tatt kontakt, og litt lenger ut i forholdet deres begynte han å be henne om penger.

Men det ble aldri mulig for Inge Lis å møte mannen i virkeligheten, og etter hvert ble hun mer og mer lei av forbindelsen deres.

Til slutt innså hun at mannen var en svindler. Da var hun helt nedbrutt psykisk, fordi hun hadde mistet mange av sparepengene sine. Hun ble innlagt på psykiatrisk avdeling.

Deretter endte Inge Lis en dag med å begå selvmord, og i dag står datteren hennes frem med morens historie.

Sine har nå opprettet Facebooksiden «Stopp kjærestesvindel» hvor hun jobber med å spre informasjon slik at dette ikke skal skje igjen.

Du må gjerne dele artikkelen videre, slik at flest mulig blir obs på denne formen for svindel og ikke lar seg lure!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com