torsdag, oktober 1, 2020

74 år gamle kolssyke Ros-Marie ble brutalt ranet i sitt eget hjem – klippet oksygenslangen

Mest lest nå

Kolssyke Ros-Marie Lundgren fikk hendene bundet, slangen som forsyner henne med syregass klippet og et pistolavløp presset mot pannen.

I følge anklagen våknet 74 åringen av at hundene gjødde og varslet om innbrudd en tidlig morgen i mars måned. Tre menn tok seg inn i leiligheten hennes, i Mönsterås, Sverige, bandt hennes ben og armer og truet henne på livet, skrivet SVT Småland.

Til avisen forteller Ros-Marie:


Han skrek «det er jeg som har pistolen, det er jeg som bestemmer, fortell hvor du har pengene dine.» Jeg trodde jeg skulle dø, jeg bare ventet på smellet.

Tre menn er nå tiltalt ved Kalmar tingrett, mistenkte for grovt ran. Rettsaken pågår.

Trodde først det var en spøk

Ros-Marie trodde først det var en spøk. «At det her kunne skje i det lille samfunnet Mönsterås, jeg har bodd her i førti år, men nå kommer jeg alltid til å være redd.»

Ros-Marie forteller til SVT hvordan gjerningsmennene truet henne og sa «Jeg skal kvele deg din jævel.»

Hun har bilder av merker etter kvelertak rundt halsen.

Foto: Politiet

En av gjerningsmennene truet den 74 år gamle kvinnen, mens de andre to lette etter verdisaker. De fikk med seg 196 000 svenske kroner, og verdisaker vedr 50.000.

Ranerne tok blant annet gifteringen til Ros-Mari. Foto: Politiet

Klippet oksygentilførselen

Gjerningsmennene klippet av slangen som hjelper kolssyke Ros-Marie med å få puste. Da de hadde forlatt henne klarte hun å åle seg bort til tanken og koble slangestumpen til uttaket. Slik ble hun liggende en god stund, før hun hørte en nabo som sto opp for å hente avisen. Da fikk hun ropt etter hjelp.

Ros- Marie mottar 5600 svenske kroner i pensjon i måneden. Pengene som ranerne fikk med seg var hennes oppsparte midler som skulle sikre hennes fremtid.

Selv om rettsaken skulle medføre økonomisk kompensasjon for den gamle kvinnen, vil hun fortsatt streve med både fysiske og psykiske mén som følge av ranet.

Gjerningsmennene

Uker etter ranet ble tre menn, i alderen 25, 29 og 49 pågrepet. Alle tre er mistenkt for grovt ran. To av gjerningsmennene er selv bosatt i samme bygd som offeret.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter