Hjem Historier fra livet 8 fanger brøt seg ut av cellene sine – Grunnen? De ville hjelpe fangevokter som fikk hjerteinfarkt

8 fanger brøt seg ut av cellene sine – Grunnen? De ville hjelpe fangevokter som fikk hjerteinfarkt

Når du hører om innsatte som bryter ut av sine celler, betyr det vanligvis at det har vært opprør eller rømningsforsøk.

Gary Grimm, en fengselsvakt i Texas, var mer enn klar over den muligheten.

Men en kveld han var på jobb skjedde det noe uvanlig rørende.  Han var den eneste vakt i rommet, og det var åtte menn i en låst celle overfor ham, ifølge USA Today.

Det var da Gary fikk et hjerteinfarkt.

De innsatte lot seg ikke be to ganger før de brøt ut av cellen – men det var ikke men den hensikt man kanskje skulle tro. De innsatte tok ikke Garys våpen eller forsøkte å rømme. I stedet prøvde de umiddelbart å hjelpe ham.

Til slutt hørte andre vakter i bygningen opprøret fra kjelleren og kom for å se hva som foregikk.

Gary overlevde hendelsen takket være de innsatte, men han fikk aldri mulighet til å takke mennene som reddet livet hans.

Nå gjør han nettopp det. «I stedet for å kneble meg, ta min pistol og drepe meg, eller ta meg som gissel eller hva som helst og flykte, så de på meg som et menneske,» sa han til USA Today.

Se videoen nedenfor for å høre Gary fortelle hva som skjedde med ham. Hvis du er imponert over medmenneskeligheten til disse fangene, vennligst DEL denne artikkelen!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com