Hjem Nyheter 8 ting du kan bruke te-poser til

8 ting du kan bruke te-poser til

Du kan selvfølgelig nyte en deilig kopp te, men teposer har også mange andre bruksområder.

Rengjør håret

Selv om man vasker håret, vi lag med hårprodukter fort bygge seg opp over tid. For å få håret skinnende rent, legger du fire teposer i en kopp varmt vann. Vask håret med shampo og balsam som vanlig, og avslutt med å helle tevannet over hodet. Ikke skyll, la tevannet tørke.

Ansiksmaske for glød

Lag en ansiktsmaske med peeling-effekt ved å bruke innholdet i brukte teposer. La de brukte teposene tørke godt først. Men da er alt du ifølge How Stuff Works trenger å gjøre å legge de brukte tebladene i en bolle. Tilsett deretter minst en teskje honning og bland godt.

Masser blandingen lett over ansiktet med sirkulære bevegelser. La masken sitte i fem minutter før du skyller godt av. Honningmasker skal gi glød til huden.

Få bukt med hovne øyne

Enten det skyldes allergi eller en sen aften så er det ikke noe fristende å gå ut i dagen med hovne øyne.

Bløtlegg to teposer i varmt vann. La dem deretter hvile i kjøleskapet noen minutter. Når de er kalde lener du deg godt tilbake, lukker øynene og slapper av med en tepose på hvert øye i omtrent fem minutter.

Hjemmespa på badet

Velduftende teposer er en rimelig erstatning for dyrt badesalt. Neste gang du skal slappe av med et karbad kan du prøve ut med teposer av sjasmin, kamille eller peppermynte.

Lindre solskader og insektsbitt

Bløtlegg teposene i varmt vann, og la dem deretter avkjøles i kjøleskapet (mens de ligger i vannet).

Når de er kalde, plasser du teposene direkte på stedet du har blitt solbrent og lar dem ligge i noen minutter. Dersom du er brent på et større område kan du bløtlegge en klut i den kalde teen og påføre den i stedet.

Duftposer

Tørk de brukte teposene dine. Tilsett deretter noen dråper eterisk olje. Plasser teposene i kommodeskuffer eller skap – eller andre steder du gjerne bruker duftfrisker.

Smakstilsetning til ris

Plasser posen i kjelen med kokende vann i et minutt eller to for å la smaken trekke godt inn. Ta ut teposene, og bruk te-vannet til å koke ris som du pleier for å få en ekstra god smak til risen.

Rosegjødsel

Teblader er organisk materiale, og derfor perfekt til hagen. Riv opp den brukte teposen din og bland tebladene i jorda rundt plantene.

Te egner seg best som gjødsel til planter som liker syre, for eksempel rosebusker. Garvesyren i te har nemlig en tendens til å senke jordens pH og øker surheten, så planter som klarer seg godt i nøytral eller alkalisk jord vil ikke sette pris på denne omsorgen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com