Forsiden Helse 8 ting som kan skje med kroppen din om du går daglige...

8 ting som kan skje med kroppen din om du går daglige turer

Å holde seg i form kan være krevende i en travel hverdag, men det er noe som alle bør ha fokus på for å sikre sin egen helse. Du trenger imidlertid ikke å gå på et treningsstudio eller løpe fem kilometer hver dag. Regelmessige spaserturer kan være nok til å forbedre helsen din og holde deg i form. Helsefordelene ved å gå regelmessig er mange.

Bortsett fra å forbedre din mentale og kardiovaskulære helse, så vel som å hjelpe til med vekttap, kan det være en fin måte å få frisk luft inn i lungene dine, og få litt tiltrengt vitamin D fra direkte sollys. Det å komme seg ut av hjemmet og bevege seg rundt, kan være nok å forbedre både helse og humør.

Dette er åtte fordeler med å gå som du kan oppleve hvis du går 30 minutter hver dag. Om du ikke allerede har denne vanen, vil du raskt begynne å oppleve forbedringer i din fysiske og mentale helse.

1. Forbedrer mental helse

En av de viktigste fordelene med å gå er at det kan forbedre humøret ditt. Ifølge Mayo Clinic, kan regelmessige gåturer bidra til å forbedre symptomer på depresjon og angst.

2. Effektivt i forhold til vekttap

Forskere ved Harvard Medical School fant at det å gå regelmessig kan redusere effektene av 32 fedmefremmende gener i menneskekroppen.

3. Reduser risikoen for visse kreftformer

To studier fra American Society for Clinical Oncology viste at det å gå tre timer i uka kan halvere risikoen for å dø av bryst- eller tarmkreft.

LES OGSÅ
Lege advarer: Ikke drikk for mye vann – kan være farlig

4. Styrker immunforsvaret

Å gå minst 30 minutter om dagen har blitt påvist at øker nivået av celler i kroppens immunsystem i en studie utført ved Appalachian State University i North Carolina.

LES OGSÅ
Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene - nå viser hun verden hvor galt det kan gå

5. Kan være effektivt for å forebygge diabetes

American Diabetes Association sier at «gåturer hjelper kroppen din til å bruke insulin bedre», og dette kan inkludere en daglig rask spasertur etter måltider.

6. Reduserer lysten på søtsaker

Studier fra University of Exeter fant at det å gå i bare 15 minutter kan bidra til å dempe trang til sukkerholdige matvarer. Det ble også funnet at å gå reduserte behovet for sukker under stressende situasjoner.

7. Forbedring av kardiovaskulær helse

En av fordelene med å vandre er at det fremmer helsen til hjertet vårt. En studie fra Harvard Medical School fant at det å gå rundt 20 minutter om dagen kan redusere risikoen for hjertesykdom med 30%.

8. Øker mobilitet resten av livet

En studie av American Medical Association konkluderte med at en av de største fordelene med å gå er at det fremmer bedre fysisk helse hos personer i alderen 70 til 89. De som fikk regelmessig mosjon i sine yngre år, reduserte dramatisk deres sjanser for å få en fysisk funksjonshemning senere i livet.

Som du ser så er det en rekke helsegevinster av å gå daglige turer. Hva venter du på? Finn frem turskoene og kom deg ut! Del gjerne artikkelen med venner og familie! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet