Hjem Helse 8 ting som kan skje med kroppen din om du går daglige turer

8 ting som kan skje med kroppen din om du går daglige turer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å holde seg i form kan være krevende i en travel hverdag, men det er noe som alle bør ha fokus på for å sikre sin egen helse. Du trenger imidlertid ikke å gå på et treningsstudio eller løpe fem kilometer hver dag. Regelmessige spaserturer kan være nok til å forbedre helsen din og holde deg i form. Helsefordelene ved å gå regelmessig er mange.

Bortsett fra å forbedre din mentale og kardiovaskulære helse, så vel som å hjelpe til med vekttap, kan det være en fin måte å få frisk luft inn i lungene dine, og få litt tiltrengt vitamin D fra direkte sollys. Det å komme seg ut av hjemmet og bevege seg rundt, kan være nok å forbedre både helse og humør.

Dette er åtte fordeler med å gå som du kan oppleve hvis du går 30 minutter hver dag. Om du ikke allerede har denne vanen, vil du raskt begynne å oppleve forbedringer i din fysiske og mentale helse. Og 30 minutter er faktisk ikke all verden, de aller fleste av oss har tid til å investere det daglig.

1. Forbedrer mental helse

En av de viktigste fordelene med å gå er at det kan forbedre humøret ditt. Ifølge Mayo Clinic, kan regelmessige gåturer bidra til å forbedre symptomer på depresjon og angst.

2. Effektivt i forhold til vekttap

Forskere ved Harvard Medical School fant at det å gå regelmessig kan redusere effektene av 32 fedmefremmende gener i menneskekroppen.

3. Reduser risikoen for visse kreftformer

To studier fra American Society for Clinical Oncology viste at det å gå tre timer i uka kan halvere risikoen for å dø av bryst- eller tarmkreft.

4. Styrker immunforsvaret

Å gå minst 30 minutter om dagen har blitt påvist at øker nivået av celler i kroppens immunsystem i en studie utført ved Appalachian State University i North Carolina.

5. Kan være effektivt for å forebygge diabetes

American Diabetes Association sier at «gåturer hjelper kroppen din til å bruke insulin bedre», og dette kan inkludere en daglig rask spasertur etter måltider.

6. Reduserer lysten på søtsaker

Studier fra University of Exeter fant at det å gå i bare 15 minutter kan bidra til å dempe trang til sukkerholdige matvarer. Det ble også funnet at å gå reduserte behovet for sukker under stressende situasjoner.

7. Forbedring av kardiovaskulær helse

En av fordelene med å vandre er at det fremmer helsen til hjertet vårt. En studie fra Harvard Medical School fant at det å gå rundt 20 minutter om dagen kan redusere risikoen for hjertesykdom med 30%.

8. Øker mobilitet resten av livet

En studie av American Medical Association konkluderte med at en av de største fordelene med å gå er at det fremmer bedre fysisk helse hos personer i alderen 70 til 89. De som fikk regelmessig mosjon i sine yngre år, reduserte dramatisk deres sjanser for å få en fysisk funksjonshemning senere i livet.

Som du ser så er det en rekke helsegevinster av å gå daglige turer. Hva venter du på? Finn frem turskoene og kom deg ut! Del gjerne artikkelen med venner og familie! 

Det er ingenting som demper en tur i skog og mark som er overpakket sekk. Her er tipsene for å pakke akkurat det du trenger til å gå i sommer- og høstfjellet (Se video): 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com