in

8 viktige vaner positive mennesker har – og som flere av oss burde kopiere

Jeg er sikker på at du har lagt merke til dem. Menneskene som klarer å være positive, uansett hva livet kaster i deres retning.

Ifølge Huffington Post har positive mennesker hverken overnaturlige krefter eller magiske piller. De bestemmer seg for å se lyst på livet – og lever deretter.

Dermed er det håp for flere av oss. Men vi må ville det. Så må vi gjøre det.


Gjøre hva, spør du kanskje?

Vel, her er noen av de viktigste vanene som går igjen hos positive mennesker. Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som har noe å lære her.

1. Positive mennesker har avslappende ritualer

Hverdagen er slitsom. Den er full av stress og sure gjøremål. Positive mennesker passer på å logge av i ny og ne. De bruker yoga, meditasjon eller lesing for å fornye styrken og energien.

2. De utnytter sin positive holdning i tøffe tider

Når utfordringer og vansker køer opp som hjemfarten fra påskefjellet, tvinger positive mennesker seg til å, vel … tenke positivt. De fokuserer på det gode i stedet for det dårlige.

3. … Men de omfavner også det negative

Heller ikke positive mennesker er immune mot dårlige dager eller opprivende hendelser. Men de er flinke til å tenke «Dette er noe jeg bare må komme meg igjennom!» Og så gjør de det – én dag av gangen.

4. De mobber ikke seg selv

Hvem er din verste kritiker? Du! Men det kommer ikke noe godt av å hamre løs på deg selv med alt du kunne, burde og skulle. Et positivt menneske tenker godt om seg selv. De anstrenger seg for å gjøre det.

5. De unngår giftige forhold

Menneskene rundt deg, preger deg. Hvis vennene dine er negative, er det tøft å stå imot. For stress og negativitet smitter. Men det gjør også positivitet. Derfor passer positive mennesker på å omgås andre positive mennesker – som støtter og gleder.

6. De feirer de små seierne

Positive mennesker klapper seg selv på skulderen når det går godt. Selv små prestasjoner blir verdsatt. Å komme frem til holdeplassen før bussen går, å få et klapp på skuldra fra sjefen – Alle små seire i løpet av dagen styrker nemlig følelsen av å lykkes.

7. De lar ikke positiviteten ta overhånd

Du kan være overoptimistisk. Du kan sette for høye mål. Og når du ikke når målene, blir fallhøyden stor. Å være et positivt menneske er en balansegang. De som lykkes er både positive og realistiske. De vet at veien til målet er brolagt med små og store tuer som må forseres.

8. Positive mennesker planlegger for flere utfall

Positive mennesker planlegger. De stikker ikke hodet i sanden hvis de ikke lykkes på første forsøk. De er kreative, løsningsorienterte og har alltid en plan a, b og c.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Supertirsdag, og hva det betyr for amerikansk politikk

Derfor skal du ikke gi ibux til et barn med vannkopper