Labradorene Lotus, Zuri, Luna, Mimosa, Venus og Milia ble denne uken avlivet. Nå raser dyrevenner over hele Skandinavia.

Det svenske nettstedet GP skriver at de seks labradorene har blitt brukt som forsøkshunder på Göteborg universitet, blant annet for å forske på tannimplantater.

I januar startet organisasjonen Djurrättsalliansen en underskriftskampanje for å få universitetet til å slutte med forsøkene. 84.000 personer skrev under på kampanjen og dyreorganisasjonen hadde et stort håp om at hundene skulle få leve. Slik ble det ikke.

En talsperson for organisasjonen, Malin Gustafsson, var positiv:

– Vi er takknemlig for at de tok i mot underskriftene våre og ser frem til en dialog. Vi håper på en beslutning som lar hundene leve, sa hun tidligere.

Nå har Djurrättsalliansen publisert et innlegg til minne om de seks hundene på Instagram, hvor de blant annet skriver: 

«Til tross for protester mot forsøket verden over og tusenvis av menneskers engasjement for hundenes liv har Göteborg universitet nå gjort det vil sammen kjempet mot. 

Göteborg universitet tok seg retten til å holde disse seks individene i et laboratorium for å utsette dem for forsøk i forskningens navn. Hundene fikk aldri det liv en hver hund fortjener, retten til sitt eget liv og få være et elsket familiemedlem. 

Til slutt sto universitetet med et valg i sine hender – å la hundene få leve eller dø – og de har valgt å ta fra dem hele deres eksistens.» 

 

View this post on Instagram

 

VENUS, MILIA, MIMOSA, LUNA, LOTUS OCH ZURI HAR DÖDATS💔 Vi önskar att vi aldrig hade behövt skriva de här orden och det är med en enorm sorg vi nu ger beskedet att de sex labradorerna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri, som utnyttjats i ett djurförsök på Göteborgs universitet, har dödats. Trots protester mot försöket världen över och tusentals människors engagemang för hundarnas liv har nu Göteborgs universitet gjort det vi tillsammans kämpat mot. Göteborgs universitet tog sig rätten att hålla dessa sex individer i ett laboratorium för att utsätta dem för försök i forskningens namn. Hundarna fick aldrig det liv varje hund förtjänar, rätten till sitt eget liv och att få vara en älskad familjemedlem. Slutligen stod universitet med ett val i sina händer – att låta hundarna leva eller dö – och de valde att ta ifrån dem hela deras existens. Det är obeskrivligt tungt att skriva att vi inte lyckades och att det inte räckte hela vägen fram. I den sorg vi nu känner får vi dock inte tappa hoppet eller glömma bort vilken kraft vi alla har tillsammans. Vi kämpar för en annan värld – en värld där djur inte ses som försöksobjekt – och den förändring som måste ske pågår här och nu. Nu är vi tillsammans väldigt många som vet om vad som sker med djur på Göteborgs universitet och vi ska se till att det aldrig får hända igen. Det är viktigt att visa att vi aldrig glömmer. Den här typen av försök på hundar har pågått på Göteborgs universitet sedan 1996 och minst 206 hundar har nu utnyttjats och dödats. Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri och alla de andra hundar som dödats i samband med detta försök kan aldrig få tillbaka sina liv. Vårt fokus blir nu att stoppa det här försöket från att någonsin ske igen. Läs mer på www.djurrattsalliansen.se

A post shared by Djurrättsalliansen (@djurrattsalliansen) on

Veterinær reagerer

Veterinæren Mark Collins gjestet nylig TV 4 hvor han kom med sterk kritikk rundt universitetets bruk av forsøkshunder.

LES OGSÅ
Delte video av at de steinet en bjørn. Nå blir de fordømt av en hel verden

– De har veldig sterke bånd til mennesker og når man utsetter de for slike grusomheter så bryter man dette båndet. Det er veldig vanskelig å få en hund under de omstendighetene til å gi verdifulle forskningsresultater. De har det ikke bra og de resultatene man får er ikke relevante, sa han.

Jeg kjenner jeg blir sterkt provosert av at dette svenske universitetet benytter seg av hunder til forskning! 

Ikke la vår misnøye være uhørt – DEL videre for å vise din avsky mot dette!