in

83-årig rullestolbruker ble torturert i flere timer i sitt eget hjem av innbruddstyver

83-årige Ivar bodde alene i huset sitt i Kallinge i Sverige. Han våknet av at noen brøt opp ytterdøren. Så stormet to maskerte menn inn.

Sofie Johansson er gift med Ivars barnebarn. Hun forteller at Ivar er sta, og at han ikke vil inn på noe sykehjem, selv om han bor alene og sitter i rullestol. Ivars datter stikker innom han hver dag og ser til ham. Det var datteren som fant han på gulvet etter mishandlingen. Da hadde han blåmerker i ansiktet og på brystet etter slag, flere beinbrudd, en fraktur i hodeskallen, en blødning i hodet, samt at begge ørene var revet av. Ørene ble antakeligvis revet av fordi innbruddstyvene ble irritert over at Ivar hørte dårlig. Mishandlingen hadde foregått i flere timer. Det skriver Expressen.

Foto: Privat

Delte på Facebook

Sofie Johansson delte bildene av den blodige og forslåtte mannen på Facebook-siden sin. Der ba hun om hjelp til å fange innbruddstyvene.

«Del, del, del, I går kveld ble Reines gamle morfar torturert i sitt eget hjem i Kallinge/Ronneby. I flere timer mishandlet de ham og ville ha han til å fortelle hvor han hadde pengene sine. Penger som ikke fantes, skriver Sofie, og fortsetter:

«De har sparket ham, brent ham. De har gjort alt som hører under tortur av et menneske. En liten, gammel mann, som knapt kan stå på sine egen bein, og som ikke har sjanse til å forsvare seg.»

Foto: Privat

Får hjelp på sykehuset

«Nå er han på sykehuset med store, alvorlige skader. Han har blitt slått og sparket over alt, spesielt på brystet. De har også revet løs ørene hans, fordi han ikke hørte hva de sa. Han har nettopp fått sydd ørene sine», skriver Sofie videre og avslutter:

«Han er helt sønderknust. Tenk å angripe en gammel, forsvarsløs mann i rullestol i hans eget «trygge» hjem. Og fortsette i timevis. Det er ingen mennesker som kan finne på det her, så sant de ikke er monstre. Kan dere være så snill å dele dette, så mye som dere kan, så vi kan få fjernet disse monstrene fra gatene. Hvis dere vet noe, så ta kontakt med politiet eller oss.»

Sofies Facebook-post er delt hele 39.000 ganger, og har fått 11.000 kommentarer.

Har anholdt tre personer

Politiet opplyser at de har anholdt tre personer som er siktet for mordforsøk og grovt ran mot 83-åringen. En fjerde mann, som også deltok, er fortsatt på frifot. Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger rundt det brutale ranet.

«Vi har fortsatt en person på frifot. Derfor ønsker vi ikke at han skal få opplysninger om etterforskningen, sier politiets pressetalsmann.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Foreldreløse Denis (6) skulle utvises. Nå får han bli likevel

At Celine (9) er Celine Dion fan er det ingen tvil om, men at hun synger som henne også visste ingen