Hjem Historier fra livet 84-åring med Alzheimer tar bachelorgrad på universitetet

84-åring med Alzheimer tar bachelorgrad på universitetet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ron Robert som blir 85 år gammel i november, er nylig ferdig med bachelorgraden sin. Neste mål er å ta mastergrad, der han håper å forske på hvordan man kan leve bedre med Alzheimers.

Canadiske Ron Robert har Alzheimers på et tidlig stadium. Tross det, og en anselig alder, har 84-åringen kjempet seg gjennom den ene eksamenen etter den andre i historie, statsvitenskap og tverrfaglige studier.

Nylig ble han uteksaminert fra King’s University College i London, med en bachelorgrad.

Robert ble diagnostisert med Alzheimers i 2015. Da han fikk nyheten slet han med depresjon. Men som et personlig eksperiment valgte han å sette seg på skolebenken igjen.

– Det er en fantastisk følelse. Det gir mange mennesker håp om at de fortsatt kan leve et godt liv med Alzheimers. Det kommer en tid da jeg ikke klarer det, og det forventer jeg fullt ut. Men i mellomtiden lever jeg et fullt liv, sier Robert til CTVNews.

Det har tatt Robert fire år og totalt 35 eksamener å fullføre bachelor-graden. Sykdommen har forverret seg i løpet av denne tiden, men han er like fullt overbevist om at de mentale utfordringene i forbindelse med studiene også kan ha bidratt til å bremse forverringen.

LES OGSÅ: Mannen med Alzheimers sykdom skriver et siste brev til konen sin

Også Roberts kone tror utdanning har birdratt til å bremse utviklingen av sykdommen.

Og det er ikke bare Robert som har hatt glede og nytte av studiene. Han har også blitt kjent med medisinstudenter som har fått unik innsikt i hvordan det er å leve med hukommelsestap, og hvordan tålmodighet og vennlighet fra medisinsk fagpersonell blir verdsatt av de som lider av demens.

Robert krediterer også lærere på kursene sine for å tilpasse klassene deres for å hjelpe ham med å huske informasjon, ved å ta opp forelesningene han deltok på, slik at han kunne lytte til dem flere ganger.

Selv om han har fått vitnemål for bachelorgraden har ikke Robert planer om å sette seg ned og slappe av. Nå vil han begynne på masterstudier. Han håper han kan forske på måter å leve bedre med Alzheimers sykdom på, og la egen erfaring bli en modell for andre.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com