Hjem Nyheter 85 år gamle Bjørg Hendset omkom i skredet fredag – Brukte sine siste minutter på å beskytte 2-år gammelt oldebarn fra skredmassene

85 år gamle Bjørg Hendset omkom i skredet fredag – Brukte sine siste minutter på å beskytte 2-år gammelt oldebarn fra skredmassene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den 85 år gamle oldemoren brukte sine siste minutter på å beskytte oldebarnet.

Flere medier skriver søndag om 85 år gamle Bjørg Hendset som omkom etter raset i Valsøyfjord fredag kveld. Raset tok med seg et hus, det var huset til Bjørg. Det skriver NRK.

Det var Bjørg som bodde i huset som ble tatt av raset. På tidspunktet for raset hadde hun besøk av venner og familie. Blant annet et 2-år gammelt oldebarn.

Ordfører Odd Jarle Svanem i Heim kan fortelle til NRK at familien til Bjørg har fortalt den rørende historien om hvordan 85-åringen reddet oldebarnet sitt.

– De kom med en sterk historie om at Bjørg ble funnet med barnet som letemannskapene var inne og lette etter. Og det var helt tydelig at hun bevisst hadde prøvd å verne barnet mot raset. Det er jo en veldig hederlig slutt på livet. Hun tenkte på andre, også da, sier han til NRK.

Et ras traff fredag kveld et hus i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag. Foto: Kåre Hendset / NTB

Familien takker for all støtte

Familiens og de etterlattes mediekontakt, Per Sefland, forteller at familien takker for all støtte de har fått etter hendelsen.

– De har vært i en ekstrem situasjon og ønsker nå fred, sier Sefland til NTB.

– De som ble skadd er under trygg og adekvat medisinsk behandling og har det under omstendighetene bra. Familien setter stor pris på all den støtten den har fått, sier han.

Totalt var det seks mennesker i huset da raset traff. Fem av dem overlevde og ble sendt på sykehus. Blant dem et to år gammelt barn som ble reddet ut av huset tre timer etter raset.

– Toåringen er den eneste som tilsynelatende ikke ble fysisk skadd i raset, sier Sefland.

Bjørg Hendset var altså oldemor til denne toåringen. Og hun brukte sine siste minutter på å beskytte det lille barnet. Hvil i fred Bjørg.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com