Hjem Familie 9-år gammel gutt overvant krefttype som bare 5 personer har overlevd tidligere

9-år gammel gutt overvant krefttype som bare 5 personer har overlevd tidligere

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Selv om mediebildet stort sett er preget av koronaviruset i disse dager, dukker det heldigvis fremdeles opp solskinnshistorier. 

Ni år gamle Saul Hayden fra England klarte mot alle odds å overleve en ekstremt sjelden kreftform. Nå går historien om den lykkelige niåringen verden rundt.

Det ble avdekket at Saul hadde fått AT/RT: atypisk teratoid rhabdoid svulst i leveren. En kreftform som de færreste overlever.

Anna Winge-Main, som er overlege og fungerende seksjonsleder for Kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus har tidligere uttalt til TV 2:

– Dette er en sjelden og aggressiv kreftform. Dessverre har barn med denne diagnosen ikke levd lenge.

Heldigvis er det ikke mange som får denne type kreft. Men av de som får den, overlever få. Ifølge Daily Mail har bare 53 personer i verden blitt diagnostisert med akkurat den krefttypen som Saul fikk, bare fem av dem har overlevd.

Ti runder med strålebehandling

Ni år gamle Saul har virkelig måtte tåle mye gjennom behandlingen av kreften. Han måtte gjennomføre hele ti runder med strålebehandling før han kunne gjennomgå en livsviktig operasjon. Inngrepet gikk ut på at legene måtte ta ut leveren, fjerne svulsten, før leveren ble satt på plass igjen.

Operasjonen tok ti timer – og gikk heldigvis bra!

En overlykkelig mor sier til Daily Mail:

– Det var en av de beste dagene i mitt liv. Dette er den beste beskjeden jeg kunne ønsket meg. Vi ser enormt mye frem til å kunne bli en normal familie igjen.

Hun forteller også hvor stolt hun er av sin lille kriger.

– Han er den mest fantastiske personen jeg noensinne har truffet. Måten han har kjempet på har vært helt utrolig. Jeg kan ikke beskrive hvor mye han betyr for oss. Til og med legene trodde ikke vi skulle komme hit.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com