fredag, desember 13, 2019
Historier fra livet 9-åring ble mobbet fordi han manglet en arm. Bygde...

9-åring ble mobbet fordi han manglet en arm. Bygde seg protese med Lego-klosser

-

Den lille gutten ble mobbet på skolen fordi han kun hadde en arm. Det ga ham ideen om å bygge en ny arm med Lego-klosser. Byggesettet, som egentlig skulle bli et helikopter, ble til en protese.

David Aguilar fra Spania ble født med en arm. Han har en sjelden genetisk sykdom som kalles Poland syndrom.

Foto: Facebook

I dag er David 19 år og studerer til bioingeniør ved universitetet i Catalunya. Siden han bygde sin første protese som niåring, har det med årene blitt mange flere. Det skriver Inspire More.

«Som barn, var jeg veldig red for å være med andre, fordi jeg var annerledes», sier David.

«Men det stoppet meg ikke fra å følge drømmene mine», sier han videre.

Driver YouTube-kanal

David forteller at han bruker mange timer på å bygge en protese. I dag driver han YouTube-kanalen «Hand Solo», der han viser hvordan han lager protesene, og hvordan de virker.

Lego-protesene har blitt mer og mer avansert med årene, og i dag lager han proteser som både kan bøye i albuen og gripe tak i ting.

Foto: YouTube

Marvel-proteser

David er veldig glad i Marvel-heltene, og da spesielt Iron Man. David har oppkalt protesene sine etter Iron Man and hans MK- drakter. Protesene heter MK-I, MK-II, MK-III, og så videre.

Foto: Instagram

David ønsker å bidra til at folk som ikke har råd til dyre proteser, kan få billigere utgaver som fungerer helt fint. I så måte er Lego et fantastisk byggemateriale. Det er også mye billigere enn ekte proteser som kan koste flere hundre tusen kroner.

Foto: Instagram

Se Davids video her:

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...