Den lille gutten ble mobbet på skolen fordi han kun hadde en arm. Det ga ham ideen om å bygge en ny arm med Lego-klosser. Byggesettet, som egentlig skulle bli et helikopter, ble til en protese.

David Aguilar fra Spania ble født med en arm. Han har en sjelden genetisk sykdom som kalles Poland syndrom.

Foto: Facebook

I dag er David 19 år og studerer til bioingeniør ved universitetet i Catalunya. Siden han bygde sin første protese som niåring, har det med årene blitt mange flere. Det skriver Inspire More.

«Som barn, var jeg veldig red for å være med andre, fordi jeg var annerledes», sier David.

«Men det stoppet meg ikke fra å følge drømmene mine», sier han videre.

Driver YouTube-kanal

David forteller at han bruker mange timer på å bygge en protese. I dag driver han YouTube-kanalen «Hand Solo», der han viser hvordan han lager protesene, og hvordan de virker.

Lego-protesene har blitt mer og mer avansert med årene, og i dag lager han proteser som både kan bøye i albuen og gripe tak i ting.

Foto: YouTube

Marvel-proteser

David er veldig glad i Marvel-heltene, og da spesielt Iron Man. David har oppkalt protesene sine etter Iron Man and hans MK- drakter. Protesene heter MK-I, MK-II, MK-III, og så videre.

LES OGSÅ
Teddy ble født med tarmene på utsiden av kroppen - Legene rådet mor til abort, men se på han i dag!
Foto: Instagram

David ønsker å bidra til at folk som ikke har råd til dyre proteser, kan få billigere utgaver som fungerer helt fint. I så måte er Lego et fantastisk byggemateriale. Det er også mye billigere enn ekte proteser som kan koste flere hundre tusen kroner.

Foto: Instagram

Se Davids video her:

This guy built a prosthetic arm using Lego

David Aguilar was born with a deformed right arm. At only 9 years old he built a complex prosthetic arm for himself… out of Lego. 🚁👏🏼By Brut

Publisert av BrightVibes Fredag 29. juni 2018