lørdag, juni 12, 2021

9-åringen er årets viktigste Lucia – nå vil hun gi håp til andre rammede barn

Mest lest nå

Lucia, som vi kjenner henne, har vanligvis langt lyst hår under kronen, men slik er det ikke for den niårige Ebba Levin fra Sollentuna kommune i Sverige. I forbindelse med en kampanje startet av den svenske Barncancerfonden viser hun nemlig at det går an uten hår også, og hun har mer enn et motiv for å delta i kampanjen

– Man ser at Ebba forsøker å formidle håp. Slik at vi som familie, til tross for hun er rammet av kreft, likevel kan finne håp i det hele, forteller Ebbas mor, Helena, til den svenske avisen Expressen.


Det var om sommeren 2016 som Ebbas foreldre la merke til hun begynte å være mye trett og uopplagt. Familien forsto hun var syk, men mistenkte i utgangspunktet bare hun hadde fått en form for infeksjon. Det ble tatt forskjellige prøver, og ikke lenge etterpå mottok familien den sjokkerende beskjeden. Ebba hadde leukemi, og måtte umiddelbart behandles mot kreft.

– Det er vanligvis en to og et halvt år lang behandling hun skal gjennom, så vi er rundt halvveis i dag – håper vi, sier faren Mats til Expressen.

I forbindelse med et arrangement i regi av Barncancerfonden i høst deltok Ebba i en forestilling med barn som har eller har hatt kreft. Det var etter denne forestillingen hun ble spurt om hun kunne tenke seg å være Lucia. Det takket hun ja til, og nå vil hun i samarbeid med Barncancerfonden være med og spre håp til alle dem som kjemper mot sykdommen.

– Jeg vil hjelpe alle syke barn med å bli friske igjen, sier Ebba til Barncancerfonden.

I følge Barncancerfonden rammes et barn om dagen i Sverige av kreft, og det er kun 80% av dem som overlever sykdommen.

– Det er håp for alle barn som rammes av kreft i dag, og 80% av dem overlever. Men det er ikke nok. Kreft er den hyppigste dødsårsaken blant barn og unge mellom ett og 14 år i Sverige i dag, og gjennom denne digitale kampanjen vil vi sette fokus på at vi trenger mer penger til forskning på kreft hos barn. Slik at enda flere kan overleve sin kreftsykdom, sier Michel Brygiewicz, leder for kommunikasjon og innsamling hos Barncancerfonden.

Se det stemningsfulle Luciaopptoget her, og del gjerne artikkelen for å hjelpe til med å spre Ebba og Barncancerfondens viktige budskap.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter