Hjem Reklame 9 enkle måter å pusse opp kjøkkenet på i løpet av en ettermiddag

9 enkle måter å pusse opp kjøkkenet på i løpet av en ettermiddag

Pust nytt liv i kjøkkenet ditt med våre kreative prosjekter  / Image Credit: Photowall

Er du lei av kjøkkenet ditt? Kanskje begynner skapene å bli litt slitne, eller kanskje veggene er flekkete etter noen middager for mye.

Uansett er det mulig at du utsetter å pusse opp kjøkkenet på grunn av tiden og pengene det vil ta. Hva om vi fortalte deg at det ikke trenger å være så komplisert å pusse opp kjøkkenet?

Med kreativitet og ukonvensjonell tenkning kan du enkelt forvandle kjøkkenet ditt på bare en ettermiddag. Denne artikkelen tar for seg de beste måtene å gi kjøkkenet ditt en komplett makeover på uten å bruke utallige timer eller tømme lommeboken!

Helt nye skap

I stedet for å kaste deg ut i den skremmende oppgaven det er å kjøpe nye skap, kan du få de gamle til å se helt nye ut med et nytt strøk maling eller et peel-and-stick-belegg. Velg dristige farger eller trendy mønstre for å blåse nytt liv i hele rommet, eller hold deg til det grunnleggende og nyt hvor rene og friske skapene dine vil se ut!

Før du pusser opp skapene dine, bør du vurdere tilstanden. Hvis malingen ikke er avskallet, men bare skitten, kan du male rett over den eksisterende fargen. Men hvis skapene ser ødelagte ut, bør du fjerne den gamle malingen først.

Fokuser på veggene

Å skifte ut veggene kan gi kjøkkenet en helt ny atmosfære, og det er et prosjekt som tar mindre enn en ettermiddag. Det kan være vanskelig å male veggene, men med tapet fra https://www.photowall.no/fototapet er det enkelt å gi veggene en rask makeover!

Når du bestiller tapet, må du først måle opp veggene dine slik at du bestiller riktig mengde. Glem ikke å forbehandle veggene med en grunning, og lag en søm i eventuelle hjørner slik at tapetet ser rent ut og flukter med veggene.

Blendende backsplash-hacks

Det kan være vanskelig å montere en tradisjonell backsplash, og det skaper mye rot på kjøkkenet. I stedet kan du bruke backsplash-fliser eller tapet som du kan ta av og på for å skape stil!

Den beste backsplashen er et statement, så ikke vær redd for å velge et dristig mønster eller en sterk farge.

Geniale forbedringer av øya

Hvis kjøkkenet ditt har en øy, kan du forvandle den til et multifunksjonelt midtpunkt. Legg til et uttrekkbart skjærebrett, ekstra oppbevaringsrom eller en innebygd vinhylle. Et annet populært valg er et minikjøleskap til vin eller annen drikke.

Legg stil til belysningen

God belysning hever stemningen i alle rom, og kjøkkenet er intet unntak. Å oppgradere kjøkkenbelysningen er et prosjekt som tar mindre enn en time, og resultatet er verdt det!

Bytt ut armaturene med stilige pendellamper, eller bytt ut pærene for å få et innbydende, varmt lys. Du kan også installere LED-lys under skapene for å gi dem et subtilt lys som gjør matlagingen straks mer behagelig.

Gardiner og puter

Hvis du er på utkikk etter en enkel og budsjettvennlig måte å blåse nytt liv i kjøkkenet på, kan du oppgradere gardiner og puter. Velg muntre farger og lekne mønstre som passer sammen med den øvrige innredningen, og velg behagelige tekstiler for å skape en behagelig atmosfære.

Det kan virke som en liten detalj, men de små tingene har stor betydning for den generelle atmosfæren i rommet!

Hengende urtehage

Å innlemme en hengende urtehage i kjøkkenet er en glimrende måte å kombinere funksjonalitet med estetikk på. Bruk veggmonterte krukker eller hengende kurver til å plante favoritturtene dine på kjøkkenet! Sørg for at plantene får nok lys ved å plassere dem i nærheten av et vindu, og ikke glem å vanne dem ofte.

Overtrekk til benkeplaten

Hvis du ikke vil ha bryet og rotet med å bytte ut benkeplatene, finnes det likevel en måte å gi dem et nytt utseende på! Selvklebende folier for benkeplater er enkle å påføre og gir deg full kreativ frihet til å bestemme hvordan benkeplatene skal se ut.

Med peel-and-stick-belegg til benkeplater kan du enkelt bytte design og stil, slik at du ikke blir sittende med de samme benkeplatene så lenge. Det betyr også at du kan eksperimentere deg frem til din favorittlook!

Bruk tilbehør

Hvis du ikke har lyst til å kaste deg ut i et prosjekt, kan du bruke tilbehør på kjøkkenet. Tenk for eksempel på å innlemme dekorative brett, fruktskåler og trendy bestikkholdere i kjøkkeninnredningen.

Konklusjon

Med disse ukonvensjonelle og kreative tipsene kan du gjøre kjøkkenoppussingen til en morsom ettermiddagsoppgave! Ved å ta i bruk disse ideene sparer du tid og krefter, samtidig som du forvandler kjøkkenet til det du drømmer om.

Sett av en ettermiddag, brett opp ermene og forvandle kjøkkenet til et fantastisk og svært funksjonelt rom som gjenspeiler din unike stil og kulinariske teft!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com