in

9 ting du kan bruke salt til – som ikke er å lage mat

Salt er en av naturens anvendelige gaver. Vi bruker det daglig til kjøkkenet, men salt har utrolig mange flere bruksområder…

Fotbad

Bløtlegg føttene dine 15 minutter i et saltbad for å fjerne død hud, svette og bakterier fra føttene dine. Ifølge Wisebread anbefales bord- og havsalt, ettersom begge disse saltsortene i mindre grad enn Epsom-salt vil tørke ut huden.


Rengjør kobber

Ved å blande sammen en eddik- og saltløsning, kan du gjenopprette den naturlige glansen i kobber.

Du kan også polere ved å strø salt på en halv sitron og bruke sitronen for å polere kobberet.

Dekorer med salt

Fyll vaser med salt for å lage enkel og vakker dekorasjon som er billigere enn å fylle vasene med klinkekuler eller andre småting.

Salt er også bedre enn sand, fordi det gir en renere hvitfarge.

Rengjør gryter og panner

Dersom du har fastbrente flekker i en emaljepanne kan du bløtlegge pannen over natten i saltvann. Kok deretter pannen i saltvann i pannen dagen etter.

Flekkene vil nå være enkle å tørke bort.

Rens sår etter tannregulering

Tannregulering kan noen ganger gi smertefulle sår om reguleringen henger seg fast i kinnet. For å kurere dem, blander du salt i varmt vann og gurgler det rundt munnen i 30 sekunder. Gjenta omtrent tre ganger daglig til såret er borte. .

Lag hjemmelaget plastelina

Plastelina eller Play-Doh er ganske dyrt, og du kan spare mye penger på denne hjemmelagde Play-Doh-oppskriften fra Instructables

Bland 5 dl mel, 5 dl varmt vann, 2,5 dl salt og 2 ss vegetanbilsk olje. Du kan bruke fargetilsetning for mat for å lage plastelina i ulike farger.

Bli kvitt isen i oppkjørselen

Denne kjenner du nok til – selv om du kan bruke alle typer salt, så er godt gammeldags havsalt blant de mest effektive saltsortene for å få trappetrinn og oppkjørsel farbar gjennom vintermånedene.

Rengjør badekar og vaskeservant

Saltet fungerer som et slipemiddel som hjelper til med å fjerne smuss. Så dersom du tar litt salt på kluten når du vasker badekar eller vaskeservant så har du en effektiv hjemmelaget skurekrem

Bli kvitt maur

Strø salt der du ser mauren dukker opp når den sniker seg inn eller rundt i huset ditt. Maur har ikke sansen for salt så her kan du rett og slett strå saltet som «grenser» som de ikke vil krysse.

Har du funnet ut hvor de kommer inn så har du altså funnet ut hvor du kan strø en linje med salt for å fortelle mauren at «Hit, men ikke lenger»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

10 ting du kanskje ikke visste om kong Charles

På åtte år mistet Marie to sønner og mannen sin – oppfordrer alle til å snakke om det vanskelige