Hjem Nostalgi 9 ting fra 70-, 80- og 90- tallet som fyller hjertet med nostalgi

9 ting fra 70-, 80- og 90- tallet som fyller hjertet med nostalgi

Stadig oppfinner vi mennesker nye ting og saker som forenkler hverdagen, er nyttige eller underholder oss. Men så fort det kommer noe nytt, glemmer man fort det forrige som var inn. Her skal du få se 9 ting som du helt sikkert husker fra 70-, 80- og 90-tallet.

1. Skrivebordskalender

Foto: Poolcode/Wikimedia Commons

På begynnelsen av nittitallet tok man i bruk skrivebordkalenderen for å holde oversikt over avtaler og møter. De fantes på alle kontor. I dag ser man dem sjelden, da de fleste bruker elektroniske kalendere på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

2. Engangskamera

Foto: Rept0n1x/Wikimedia Commons

Før mobilkameraenes tid var det engangskamera som var tingen. Kodak sin modell hvor man kunne ta 24 bilder var en slager. For mange av oss var engangskameraet det første kameraet vi hadde. Det første kameraet som var bare ditt eget.

3. Cola med peanøtter

Cola med peanøtter – ble også kalt for pollycola, var populært på 70- og 80-tallet. Trenden har nok dødd ut nå.

4. Avisannonser

Foto: Innov8social/flickr

Jeg husker at foreldrene mine alltid skulle skumme avisannonsene. Det kunne jo være der skjulte seg et godt tilbud eller en ny tjeneste. I dag drukner vi i reklame på nettsider, på TV, på mobilspill, ja egentlig overalt. Avisannonsene har nok utspilt sin rolle.

5. Godteriet som forsvant

Mye av godteriet som var populært på 70- og 80- tallet finnes ikke lenger. Hvem husker vel ikke tyggegummien «Toy» ser man ikke i butikken lenger, men fremdeles kan du kjøpe den på diverse nettbutikker.

6. Faksmaksinen

Foto: Wikimedia Commons

Telefaksen ble introdusert i Norge omkring 1980, i dag brukes den ikke lenger da den ble utkonkurrert i hovedsak av e-post.

7. Diskett

Foto: George Chernilevsky/Wikimedia Commons

Husker du da man lagret dokumenter på diskett? Med dagens lagringsmuligheter på mobil, minnepenn, skytjenester, osv er disketten overflødig.

8. Walkman

Foto: Sailko/Wikimedia Commons

Den opprinnelige Walkman var en kassettspiller som så dagens lys i Japan 1. juli 1979. Etter å ha solgt mer enn 2,2 milliarder enheter bestemte Sony seg for å innstilte produksjonen av kasettwalkman i 2010.

9. Videospiller

Foto: Digitalsignal/Wikipedia

Videospilleren husker vel de fleste, men jeg vil tro de færreste bruker en slik lenger. For egen del husker jeg godt da vi fikk låne videospiller for en helg på videobutikken før vi fikk en egen.

LES OGSÅ: 17 kjøkkenredskap bare oss godt voksne kjenner igjen

  1. godteri

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com