Den 92 år gamle mannen hadde lagt seg for natta, da han sent på kvelden ble vekket, skrevet ut av sykehuset og sendt av gårde i drosje til omsorgssenteret.
Fredags kveld hadde den 92 år gamle mannen lagt seg til å sove etter kveldsstellet. Rundt klokken 21 ble han vekket og sendt fra Sykehuset Østfold til Edwin Ruuds omsorgssenter.
Datteren er sjokkert.
– Faren min ble vekket av sykehuspersonellet på tidspunkt på døgnet som for ham er natta. Han reagerte kraftig på opplevelsen. Han legger seg tidlig på kvelden. Likevel ble han vekket opp fra søvnen, og kjørt i taxi til Edwin Ruuds omsorgssenter. Der ankom han ved 22.00-tida, forteller datteren til avisa Amta.
Hun synes det er rart at ikke slike ting ordnes på dagtid.
– Det må da være mye enklere både for pasientene, sykehuset og for den kommunale institusjonen at pasientene kommer på dagtid, sier hun.
Mannen var fortsatt syk og under behandling da dette skjedde.
Sykehuset Østfold sier de stort sett sender pasienter hjem eller videre på dagtid. Men om det ikke er kapasitet, så kan det skje at det blir senere transport.
– Det gjelder spesielt pasienter som trenger liggende transport. Da må disse turene, som ikke haster, ofte vike for akutte ambulanseoppdrag. Vi har en relativ stor gruppe pasienter som kommer til akuttmottaket på sykehuset og blir ferdigbehandlet der. Altså pasienter som etter en undersøkelse og/eller behandling i akuttmottaket ikke trenger innleggelse i en sengepost. Disse pasientene reiser hjem etter noen timer på sykehuset, og det kan ofte være sent på kvelden, forklarer Bjørn Hødal, kommunikasjonssjef Sykehuset Østfold til Amta.
De understreker at vurderingen av om pasienter sendes hjem på kveldstid tas i dialog med de som skal motta pasienten.