Hjem Nyheter 94 år gammel kvinne dør – så gjør ambulansearbeideren det utenkelige

94 år gammel kvinne dør – så gjør ambulansearbeideren det utenkelige

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En tidligere ambulansearbeider som stjal penger fra en 94 år gammel kvinne som nettopp hadde kollapset og dødd, har fått en betinget fengselsstraff fra Shrewsbury Crown Court.

Mark Titley (58) ble idømt 18 ukers betinget fengsel over 12 måneder etter at han erkjente tyveriet.

Han ble også pålagt å utføre 120 timer ubetalt arbeid og betale £530 i saksomkostninger samt et offergebyr på £187.

Retten fikk høre at han var en av fire ambulansearbeidere som rykket ut til en adresse i Torrin Drive, Shrewsbury i England etter melding om at en 94 år gammel dame hadde kollapset i hagen sin den 29. juni i fjor.

Damen bodde alene, og det ble utført hjerte-lungeredning og avansert livsstøtte i omtrent 20 minutter før hun ble erklært død.

Titley gikk deretter inn i huset hennes for å lete etter et skjema for ikke-gjenopplivning. Han ble fanget på kamera mens han åpnet en plastboks med kontanter. Kamera filmet at han tok opp sedlene, talte dem og la noe av pengene – omtrent £60 – i lommen på buksen sin.

Deretter så han seg rundt i rommet, oppdaget kameraet og la umiddelbart pengene tilbake i boksen.

Denne handlingen ble sett på kameraopptaket av offerets sønn, som beskrev at han følte seg «forferdet og kvalm» da han så det. Han meldte umiddelbart fra til West Mercia-politiet.

Titley benektet først anklagen under avhør og hevdet at han hadde til hensikt å ta med pengene ut til familiemedlemmene for at de skulle «sikre» dem.

Han gikk av som ambulansearbeider i West Midlands Ambulance Service bare dager etter hendelsen og er ikke lenger i tjeneste som paramediker.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com