in

96-åringen måtte flykte fra Ukraina: – Jeg overlevde Hitler, overlevde Stalin og jeg vil overleve den f******a Putin også!

96-år gamle Anastasia Gulej har levd et lang liv. Hun var i Auschwitz sammen med Anne Frank, har opplevd og sett mye vondt. Men hun har overlevd. Men aldri hadde hun trodd at hun måtte flykte fra hjemmet sitt i en alder av 96 år.

Anastasia Gulej flyktet til Tyskland etter at russiske tropper invaderte Ukraina i februar. Hun uttaler etter å ha overlevd diktatorene Adolf Hitler og Joseph Stalin vil hun overleve «den f*******a Putin også».

Gulej, som talte ved en minnegudstjeneste for Holocaust-overlevende, sammenlignet russerne med nazistene og sa ifølge Daily Mail:


– Jeg har ikke ord for hva Hitler-beundrerne fra Kreml gjorde i Bucha og Mariupol.

Hun snakket om et ‘folkemord mot ukrainerne’, og la til:

– Jeg overlevde Hitler, overlevde Stalin og jeg vil overleve den forbanna Putin også!

96-åringen ble sendt av nazistene til konsentrasjonsleiren Auschwitz under andre verdenskrig, i januar 1945, 19 år gammel. Hun ble senere flyttet til den beryktede konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen.

Gulej var der samtidig med Anne Frank, som senere døde i konsentrasjonsleiren, 15 år gammel, i februar 1945.

Anne Frank satt sammen med Gulej i Bergen-Belsen.

Gulej ble befridd fra Bergen-Belsen fire måneder senere, 15. april 1945. Ved minnegudstjenesten sa hun:

– Jeg kan ikke glemme et eneste minutt jeg tilbrakte her og ventet på døden.

Flukten fra Ukraina

Gulej sa at hun hadde ønsket å bli i hjemlandet etter at Russland invaderte Ukraina 24. februar, men fordi huset hennes ligger ved siden av en flyplass, et typisk militært mål, bestemte hun seg for å flykte sammen med sønnen Wassyl og datteren Walentyna. Hennes tyske venner hjalp henne med å komme til Tyskland.

En biografi om Gulej var ventet å bli publisert i forrige måned, men den er nå supplert med et siste kapittel, om flukten hennes fra Ukraina.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Legen oppdaget noe på ultralyden som gjorde at han ba foreldrene om å finne frem kameraet

fly

Dette er grunnen til at det er problemer å få pass og ID-kort