Å koke en banan i 10 minutter høres rart ut, men det kan faktisk hjelpe deg til å sove bedre!

2725

Har du noen gang opplevd perioder hvor du rett og slett ikke klarer å sovne om kvelden? Man ligger bare og vrir seg time etter time i sengen, mens man teller timer til vekkerklokken ringer.

Du er ikke alene. I følge TV2  sliter en av syv nordmenn med å sove. Vi kom over et tips som kan være verdt å teste ut dersom du tilhører gruppen med søvnvansker.

Istedenfor å kaste seg over stovetabelletter kan du først prøve denne naturlige og sunnere metoden. Den går rett og slett ut på og drikke banan-te.

Magnesium og kalsium har en beroligende effekt og hjelper musklene med å slappe av. I følge helseguruen David Wolfe er magnesium et av de viktigste mineralene musklene trenger for å slappe av, det er også et av de første mineralene kroppen mister når man stresser.

Bananer har et høyt innhold av både magnesium og kalsium, men det mange kanskje ikke er klar over er at bananskallet inneholder mer av dette enn selve bananen. Så istedenfor å kaste skallet rett i bosset, koker mann te av hele bananen!

Gå til innkjøp av økologiske bananer, skjær av endene og kok den i 10 minutter. Det er viktig at man bruker økologiske bananer slik at man ikke får i seg farlige kjemikalier. For bedre smak kan man tilsette en teskje kanel.

Drikk teen ca en time før du skal legge deg.

Så enkelt lager du en helsedrikk som kan hjelpe deg til bedre søvn. Verdt et forsøk!

SISTE NYTT

Advertisements