in

Slutt å skylde på skolen – Det er DIN feil at barna ikke klarer å oppføre seg

Svensk mor raser mot de som mener at skolen er skyld i barns dårlige oppførsel.

Helena Bergstrøm er en svensk småbarnsmor som tidligere har skrevet et leserinnlegg til Nyheter24. I innlegget tok hun er oppgjør med foreldre som skylder på andre når barna deres ikke viser folkeskikk.

Nå som det nærmer seg skolestart er innlegget igjen aktuelt. Helena skriver at foreldre må ta seg kraftig sammen. 


– Jeg kan ikke la være å blir fascinert, i min enorme irritasjon: Hvordan kan foreldre legge skylden på skolen når barna deres oppfører seg dårlig? Det er en forskjell på «bråkete» barn og barn som går så langt at de får læreren til å gråte!

– Er det lærerens feil? Neppe! Er det skolens feil? Nei.

– Det er foreldrenes feil! Dere har gjort feil. Jeg beklager om du blir krenket, kjenner deg anklaget eller såret. Men dersom ditt barn oppfører seg så dårlig at læreren blir oppgitt; Beklager, men du har misslyktes! Du er bare et menneske, klart det, og vi tilgir deg, men det er på tide å våkne opp og ta tak i problemet. Din nåværende måte å oppdra på fungerer ikke, dessverre!

– Det kanskje på sin plass med foreldregrupper, utvisning eller noe. For skolen har åpenbare problemer på grunn av at dagens generasjon foreldre ikke kan oppdra sine barn.

– Selv er jeg ingen eksemplarisk mamma. Barna mine vil aldri bli årets elever, men det er ikke skolens feil!

– Så før du begynner å skylde på skolen, eller overveier å gi barna dine «medisiner», ork og ta en titt på oppdragelsen din! Det er beklagelig om det er ting i livet ditt som gjør det vanskelig å oppdra et barn, men skyld ikke på skolen eller læreren!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Denne kvinnen gjorde en imponerende audition – Men da hun fjernet kjolen ble dommerne målløs!

Nostalgi: S-posen