Hjem Kjendisnytt Abid Raja ble sendt til psykolog av kona: – Hun ga meg det jeg trengte av verktøy

Abid Raja ble sendt til psykolog av kona: – Hun ga meg det jeg trengte av verktøy

Mange har sittet med gråten i halsen når de har lest bøkene til søsknene Abid og Abida Raja, som forteller om en brutal oppvekst som ingen barn skulle måtte oppleve.

– Jeg har et håp om at min åpenhet kan bidra til at flere åpner seg om sine vanskeligheter og blir kvitt negativ skyld og skam som vi alle bærer på. At vi kan stilne den negative stemmen vi alle har inni oss, har tidligere kulturminister Abid Raja uttalt i forbindelse med biografien sin.

I voksen alder ble Abid Raja en suksessrik forsvarsadvokat. Han gjorde suksess. Men skammen og sinnet fra barndommen satt ennå i ham.

I podkasten «Abids gode hjelpere», som er omtalt av NRK, forteller han mer om ettervirkningene av barndommen.

Nadia, som selv er psykolog og nylig tok doktorgrad i faget, var den som så ettervirkningene av Abids tøffe barndom best. Hun fikk til slutt mannen sin til å oppsøke psykolog.

– Når menn oppsøker psykolog, er det ofte fordi partneren ber dem om det, sier hun ifølge NRK i podkasten.

Og Abid gjorde som kona ba om. Men i starten snek han seg inn dørene hos Marina Hvistendal. Ingen måtte se han komme dit.

Nadia forklarer at mange i minoritetsmiljøene kjenner på en sterk skam, og tenker det er noe galt med dem om de opplever angst eller depresjon. Det å ha psykiske lidelser betegnes ofte som å «være gal» eller å være påvirket av «onde krefter» i mange miljøer.

Etter hvert som Abid hadde besøkt Hvistendal flere ganger begynte bitene å falle på plass for mannen som senere skulle bli en av de mest profilerte Venstre-politikerne i vår tid.

– Hun ga meg det jeg trengte av verktøy for å bli kvitt den negative stemmen inne i meg, sier Abid ifølge NRK i podkasten.

For Abid har hjelpen han fikk vært avgjørende, og han håper at det at han er åpen om sin historie vil gjøre veien lettere for andre, og av-problematisere det å gå til psykolog.

– Har du vondt i tanna, så går du til tannlege for å få fikset det. Strever du med utenforskap og angst, eller skyld og skam og negative følelser og tanker, så går du til psykolog for å snakke om det. Egentlig bør det ikke være noe mer problematisk enn det, sier Raja.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com