søndag, mai 16, 2021

Abid Rajas mor døde av korona, 78 år gammel

Mest lest nå

Kulturminister Abid Raja mistet moren sin i påsken. Hun døde av koronavirus, 78 år gammel.

Det er VG som forteller om tragedien kulturministeren opplevde i påsken. Foreldrene hans hadde reist til Pakistan flere måneder før, og i påsken fikk Abid Taja (45) beskjed om at moren var død av korona, etter kort tids sykdom.


Raja sier videre til avisen at hans umiddelbare refleks var å sette seg på flyet nedover, men at det også var andre hensyn å ta:

– Sorgen ble enda tyngre å bære når det ikke var mulig å rekke frem i tide til selve begravelsen, og så måtte jeg også ta hensyn til medfølgende fra PST og coronafaren jeg hadde utsatt dem for, sier Raja til VG. Kulturministerens mor ble gravlagt samme dag som hun døde, og kulturministeren fulgte gravferden digitalt.

Han advarer nå alle mot å reise til utlandet, og ber innvandrere takke ja når de får tilbud om vaksine.

Kulturminister Abid Raja (V). Her under en konferanse om anti-terror. @ Flickr

Raja forklarer at mange i foreldregenerasjonen har tradisjon for å dra til hjemlandet i korte eller lengre perioder. Rajas egne foreldre hadde vært i hjemlandet Pakistan siden tidlig i vinter. Samtidig som han understreker at han forstår at de lengter hjemover og savner slektninger i hjemlandet, ber han dem likevel om å ikke reise før de er både vaksinert og det er anbefalt.  

Korona kan være skam

Kulturministeren forteller også at det i mange miljø er forbundet med skam å smittes og dø av korona, og at mange ikke vil snakke om dette. For å ta ned den kollektive skammen rundt sykdommen og samtidig advare om farene har Raja valgt å være åpen.

Kultur- og likestillingsministeren sier han har kommet til at det er nødvendig å si ifra akkurat nå.

– Vi er inne i ramadan og om tre uker er det eid-feiring. For å bryte fasten er det tradisjon for å møte nære og kjære, men særlig på eid møtes normalt mange muslimer og familier til feiring. Det er en gledelig tid, men erfaringene fra i fjor gjør det nødvendig å advare, sier han til avisa.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter