Hjem Nyheter Det er absurd at danske menn kjemper mot IS, mens syriske menn får asyl i Danmark.

Det er absurd at danske menn kjemper mot IS, mens syriske menn får asyl i Danmark.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Verden drukner i et blodbad man ikke har sett maken til i Europa siden andre verdenskrig. 70 år med fred var over fredag den 13 november 2015. Europa står ved en skillevei, hva nå? 

Tiden leger alle sår, den vil også lege de 129 sår som ble påført menneskene denne fredagskvelden i Paris. Den franske presidenten har erklært krig mot terroristhæren Islamsk stat. Franske fly bomber IS-kontrollerte områder og treningbaser i Raqqah, i det nordlige Syria. Den franske nyhetskanalen  France 24 og Danmark utelukker ikke at danske F16 fly skal til midtøsten for å delta i bombingen av IS.

Luftangrep alene er ikke nok, og på et eller annet tidspunkt må det settes inn militært bakkepersonell for å ta de ansvarlige lederne av IS.

Når vi tar i betraktning at regjeringen i Danmark setter opp teltleirer for enslige mannlige flyktninger, melder tanken seg. Hvorfor sender man dem ikke tilbake til Syria som kamptropper? Det kan da ikke være rimelig at Europas ungdom skal ofre sine liv for en sak som ikke angår dem. Mens mannlige flyktninger sitter i Danmark, Sverige, Tyskland, Italia og Hellas mens de tvinner tommeltotter. Ventende på at andre gjør det de selv burde gjøre.

Er det rimelig at 49 unge danske menn skal dø, når stridsdyktige menn fra mellomøsten gjemmer seg i leirer i Europa? Stridsdyktige menn som er misfornøyd med maten som blir servert dem, boligforholdene og lokalitetene de blir tilbudt. Når de er så misfornøyd, hvorfor drar de ikke tilbake der de kommer fra og skaper forhold der som imøtekommer deres ønsker? Det er vell ikke fordi de er feige kujoner? Tanken er ikke fjern!

I dag står hele verden bak Frankrike. Ikke bare i sorgen over det som skjedde og i solidaritet med de etterlatte, men i vissheten om at vi ikke skal la oss styre av sadister, mordere og kriminelle elementer som representerer det sorteste av det bestialske samfunnssystem verden har sett.

Men det ville være rimelig at de mannlige flyktningene deltok i bekjempelsen av disse elementene, ellers mister de verdens respekt.

Det skal ikke herske noen tvil om at verden vil forsvare seg mot IS og lignende terrororganisasjoner, om nødvendig med alle midler man har til rådighet.

Til slutt er det vår frihet som står på spill, og den er dyrebar. Meget dyrebar.
Med vennlig hilsen
Jørgen V. Casse
MA Historie/Engelsk

Dette innlegget er oversatt og hentet fra denkorteavis. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com